High School Musical

27. LİSE DİL ŞÖLENİMİZİ GURURLA GERÇEKLEŞTİRDİK

Geleneksel hale gelen Lise Dil Şölenimizin 27’incisini, öğrencilerimizin hazırladığı farklı gösteriler ile 13 Mayıs 2016 Cuma akşamı sahnelendi. İngilizce ve Almanca etkinliklerden oluşan gösterilerimizi seyircilerimiz büyük bir beğeniyle izlediler.

Önce sahnelendiği tarihte milyonlarca kişi tarafından beğeniyle izlenen ‘HIGH SCHOOL MUSICAL’ adlı filmden esinlenerek hazırlanan müzikal oyunumuzda 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerimiz yer aldı. Müzikalde ‘START OF SOMETHING NEW’, ‘WHAT I’VE BEEN LOOKIN’ FOR’ ve ‘YOU’RE THE MUSIC IN ME’ adlı şarkıları Arda ÇİGİN (K11/A) ve Selen KOÇKAR (K10/B) seslendirirken, Berke KOÇYİĞİTOĞLU (K9/A) ve Ayşin BAL (K11/A) ise ‘WHAT I’VE BEEN LOOKIN’ FOR’ adlı şarkıyı farklı bir yorumla seslendirdiler.  Seslendirilen şarkıların yanı sıra tüm öğrencilerimiz farklı danslar ile müzikal oyunumuza ayrı bir renk kattılar. Müzikalde yer alan tüm öğrencilerimizin heyecanını coşkulu alkışlarıyla seyircilerimiz de paylaştı.

Müzikalin Konusu:

Basketbol yıldızı Troy ve Matematik dehası Gabriella, aileleri ile beraber gittikleri yılbaşı tatili sırasında katıldıkları bir partide tesadüf eseri kendilerini sahnede düet yaparken bulurlar. Bu güzel tesadüfü Gabriella’nın Troy ile aynı okula kaydolması izler. Önceleri kendilerine itiraf edemeseler de beraber şarkı söylemekten zevk almışlardır.

Okulda sahnelenecek olan ‘Twinkle Town’ adlı müzikalin seçmelerine, ilk başta tereddüt etseler de, katılmaya karar verirler ve ilk elemeleri geçerler. Ancak tüm okul müzikallerinde birçok kez başrol oynayan Sharpay ve kardeşi Ryan bu durumdan hiç hoşlanmaz. Troy ve Gabriella’nın ikinci seçmelere katılmasına engel olmak için her türlü fırsatı değerlendirirler.

Okulun Kimya Kulübü Başkanı Taylor ve arkadaşları Gabriella’nın başarılı bir öğrenci olmasından dolayı onun müzikal yerine Bilgi Yarışmasına katılmasını isterler. Okulun basketbol takımındaki Chad ve takım arkadaşları ise takım kaptanı olan Troy’un yaklaşan şampiyonluk maçı öncesi müzikale katılmasını istemezler. Troy ve Gabriella’nın müziğe olan ilgilerinin vazgeçilmez olduğunu farkeden arkadaşları, sonunda onlara destek olmaya karar verirler. Her türlü engele rağmen Troy ve Gabriella seçmeleri geçerler ve müzikalde başrol oynamaya hak kazanırlar.

HIGH SCHOOL MUSICAL O Y U N C U L A RI

Troy                       : Arda ÇİGİN                                         Gabriella               : Selen KOÇKAR

Sharpay                 : Ayşin BAL                                           Ryan                       : Berke KOÇYİĞİTOĞLU

Chad                      : Engincan SAYAR                                Taylor                    : Cenan Simge BURAN

Miss Darbus          : Duygu ÖZTOK                                    Mr. Bolton            : Yankı ÇINAR

Zeke                       : Dorukhan GÜRSOY                           Kelsi                       : Ecem AKÇA

Penny                    : Şebnem SARI                                     Dave                      : İbrahim Eren AY

Jennifer                 : Ceyda VARLIBAŞ                               Sandra                   : Deniz Cansu EREL

Mrs. Bolton           : Göksu ÇINAR                                      Principal                                : Kerem KAYA

Teacher                 : Oğuzhan KAPANCIK                          Basketball Player : Serdar SUR

Cheerleaders       : Başak AKÇAY                                      Dancers                 :Tuğçe KAYA

Zeynep Doğa PEKESEN                                                      Eylül Su NAYİR

Zeynep Ece ÜLKÜ                                                               Berfin Seme YAŞAR

Beril ERKEN

Eda KOÇAK

Müzikal oyun sonrasında İngilizce olarak sahnelenen ‘ON HOLIDAY IN ROME’ adlı skeçte 9.sınıftan öğrencilerimiz görev aldılar. Düzenli olarak yaz tatillerini İngiltere’de, Bournemouth’da aynı otelde geçiren, değişiklikten pek hoşlanmayan evli bir çiftin tesadüf eseri piyangodan büyük ikramiyeyi kazanıp Roma’ya tatil yapmaya gitmeleri ve başından geçenleri anlatan kısa skeçte görev alan öğrencilerimiz Alim ÇAKIR, Cem Erhan ERDUGAN, Gizem DEMİR, Zeynep Ebrar AVCIOĞLU, Pınar KAÇAR, İrem Sude DEMİRBAĞ, Onur ÖZ, Bilge Seçil DİNÇ ve Ece ÇETİNER’dir.

Okul orkestramız, Bruno MARS’ın ‘LOCKED OUT OF HEAVEN’ adlı şarkısını seslendirdi ve büyük bir alkış topladı. Bunun yanı sıra orkestramızın seyircilerimize bir de sürprizi vardı. ‘MADLY’ adlı parçanın bir bölümünü çaldı ve seyircilerimiz büyük bir beğeni ile dinledi.

Almanca olarak hazırladığımız müzik dinletisinde, UNTER MEINER HAUT’  adlı şarkıda sevgiyi dile getiren öğrencimiz Nisa Benay ARSLAN sesinin güzelliği ve yorumuyla izleyicilerin ilgisini çekti.

Ardından Ecem AKÇA adlı öğrencimizin sürpriz gösterisine tanıklık ettik. Besteci ve yorumcu Raci AKÇA ile birlikte bizlere Almanca ve Türkçe olarak ‘AH YALAN DÜNYA’’AY GECEDE’  ve ’YİĞİDİM ASLANIM’ adlı şarkılarla  baba-kız dayanışması içinde bir müzik ziyafeti çektiler. Her iki dilde birden söylenilen şarkı ve türküler programımıza ayrı bir renk ve neşe kattı.

Son olarak şölenimiz 9. sınıftan öğrencilerimizin yer aldığı koro ile son buldu. Koroda ‘ICH WILL’ adlı bir Almanca, ‘SUGAR’ ve ‘ONE WAY OR ANOTHER’ adlı iki İngilizce şarkı seslendirildi.