Özel Evrensel  İlköğretim Okulu  bu sene çevre bilincini küçük yaşta geliştirmek amacıyla İnsan ve Doğa Kulübünü kurdu. Rehber öğretmenler  Leyla Atik ,Ayten  Demiroğlu,  Güner Hava  Canıbek rehberliğinde  çalışmalarına başlayan kulüp ilk olarak,okulumuza geri
dönüşüm  çöp bidonlarını getirerek okulumuzda  geri dönüşümün önemini öğrencilere  küçük yaşta verip, geleceklerini, topraklarını sularını koruma altına alma bilincini vermeye çalışmıştır.

Koridor ve sınıflarımıza atık kağıt, pil ,teneke gibi atıkları toplama kapları koyduk .Bu  projemizde bize Çankaya Belediyesi ve Büyük Şehir Belediyesi gönderdiği çöp bidonları broşür ve kitaplarla yardımcı oldu. Bizim çalışmalarımızı destekleyen Çankaya ve Büyük  Şehir Belediyelerine teşekkür ederiz.

ATIK KAĞIT  PROJESİ

Artık sınıflarımızda kağıtlar boşuna çöpe gitmiyor. Sınıf ve koridorlarımıza  koyduğumuz atık kağıt toplama kutularıyla geri dönüşüme kazandırılmaktadır.

1 TON BEYAZ KAĞIT 16 ADET  AĞAÇ demektir. Sloganıyla yola çıktık  bir çok ağacı kurtarmaya karar verdik.

Her sınıftan öğrencilerimiz atık kağıt kutusuna kağıt atmaya başladı.
Hatta evlerinden okuduğu kitapları getirip kutumuza atanları bile görüyoruz.Çok seviniyoruz.Velilerde bize yardımcı olmaya başladılar.
1-B sınıfımızın velisi  Sayın Hüseyin Nayman ‘ a  yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ederiz.

ATIK PİL PROJESİ
Rehber öğretmenimiz Leyla ATİK in  Türkiya Atık Pil Toplama Derneği ile iletişimi sonucu okulumuza atık pil toplama kapları getirilmiş. Öğrenci ve velilerimize atık pillerin okulumuzda toplanarak ülke ekonomisine katkıda bulunacağı bilinci verilmiştir.

Bu projelerimiz hazırladığımız panoda öğretmen öğrenci ve velilerimize duyurulmuştur.  Gösterilen ilgi ve alakadan İnsan ve Doğa Kulübü olarak çok gurur duymaktayız.

BİZ KİMİZ ?
İNSAN VE DOĞA KULÜBÜ    ÇEVRE VE İNSAN DOSTU

İnsan ve Doğa Kulübü öğrencileri kulüp panosunu  yaptığı çalışmalarıyla rehber  öğretmenler eşliğinde hazırladılar.Öğretmen
ve öğrencilerin beğenisini topladılar. Velilerimiz de  kulüp çalışmalarından haberdar oldular.

Kurucumuz Sayın Cavit Gürsoy, Lise Müdiremiz Sayın Semra    Büyükağaoğlu,    Öğretmen ve öğrencilerimize  projelerimize  katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

İkinci dönem çalışmalarımızı daha da yaygınlaştırmak amacıyla  kulüp  öğrencilerimiz rehber öğretmeleri eşliğinde aşağıdaki resim ve yazı yarışmalarını hazırlayacaklardır.

ÇEVRE VE ÇOCUK KONULU ŞİİR VE YAZI YARIŞMASI

SUYUNA SAHİP ÇIK   RESİM YARIŞMASI

TEMİZ DOĞANIN MUTLU VE SAĞLIKLI ÇOCUKLARI

YAZI VE RESİM YARIŞMASI

TEMİZ ÇEVRENİN  GÜLEN YÜZLERİ
elimizden kayıp gitmektedir.Lavobaya döktüğümüz  bir damla yağ
sekiz litre suyumuzu kullanılamaz  hale getirmektedir.

Bizim görevimiz   çocuklarımıza temiz çevre bırakmaktır .Biz kadınlara çok iş düşmektedir .Geri dönüştürme  işine evimizden mutfağımızdan başlamalıyız.Komşumuzu arkadaşımızı da bu işe gönüllü yapmalıyız.Çünkü temiz çevreyi  hep beraber yaratabiliriz.
Okulumuzda bunu İnsan ve Doğa Kulübü olarak  çöplerimizi geri dönüştürerek başlamış bulunuyoruz.En temiz sınıf kampanyası ile
“Temiz sınıf ” seçiyoruz. Temiz çevrenin gülen yüzlerini görüyoruz.
Toprağımızı ve suyumuzu kaybetmemekle kararlıysak çalışmalarımıza  evimizden ,okulumuzdan ,mahallemizden,ilimizden,
devam etmeliyiz.
Gelecek nesillere yeşil ve temiz çevre bırakacağım için gururluyum.Haydi hep beraber bu cennet vatanımızı  çöplükten kurtaralım.

LEYLA  ATİK

Dili Değiştirin