Evrensel Kolej Bilim, Fen ve Teknoloji Kulübü

Evrensel Kolej Projeler

<-- KULÜPLER ANASAYFASI

Bir gözlemimizi anımsayalım. Dünyaya gelen bir bebek çevresini tanımaya, nesneleri anlamaya, kavramaya ilgi duymaz mı? İşte insanın doğasında olan bu ilgi yaşam boyu sürer ve kuşaktan kuşağa aktarılır. İnsanları araştırmaya, incelemeye, keşifler ve buluşlar yapmaya yöneltir. Çünkü insanoğlu her şeyi bilmek ister.

Büyük düşünür ve bilim adamı Einstein "İnsan, aklının sırlarını zorlamadıkça hiçbir şeye ulaşamaz" diyor.

Evrensel Eğitim Kurumları öğrencileri de, evrende olup bitenleri öğrenmek, bilmek istiyorlar. Bunun için okuyorlar, araştırıyorlar, deneyler yapıyorlar, projeler hazırlayıp soruyor, sorguluyorlar. Her şeye eleştirel gözle bakıp düşünüyor ve gerçeği arıyorlar.

Değerli ozanımız Halim YAĞCIOGLU'nun kaleminden Atatürk şöyle sesleniyor.

"Beni seviyorsanız ve anlıyorsanız

Laboratuarlarda sabahlayın, kahvelerde değiL.

Bilim ağartsın saçlarınızı, kitaplar

Ancak, böyle aydınlanır sonsuz karanlıklar.

Biliyoruz Atam, Çağdaş uygarlığa bilimle ulaşacağız. İlkelerin ilkelerimizdir, ödünsüz seni izleyeceğiz."

Bilim Fen ve Teknoloji Kulübü Rehber Öğretmenleri olarak öğrencilerimizi bilime yaklaştımak ve bilimsel çalışma zevkimi aşılamak amacı ile 1998 yılından beri okullarımızda BİLİMSEL PROJELER YARIŞMASI düzenledik.

Öğrencilerimiz fizik,kimya ,biyoloji,çevre ,yerbilimleri ve bilgisayar alanlarında çok sayıda bilimsel proje ürettiler.Her yıl mayıs ayında öğrencilerimizin yaptığı bilimsel projeler sergilenmekte ve değerlendirmektedir.

Değerlendirme sonucu fizik,kimya,biyoloji,çevre ve yer bilimleri alanında birinci ,ikinci, üçüncü, en iyi model ve jüri özel ödüllerine sahip olan öğrencilerimize ödülleri verilmektedir.

1998 yılından bu yana üniversitelerimizden gelen değerli bilim adamlarımız değerlendirmeyi yapmaktadırlar.

Etiketler:evrensel kolej, kolej, özel okul, okul, kulüpler