Tarihçe - Özel Evrensel Eğitim Kurumları

Kurumsal Detay

Anasınıfı, İlköğretim Okulu, Kolej ve Fen Lisesi’nden oluşan Eğitim Kurumlarımız ile 1986 yılından itibaren Milli Eğitim Teşkilatımız içinde başarı ile yer almaktayız.

- Özel Evrensel Eğitim Kurumları (ilkokul, ortaokul ve lise olarak) 1986 yılında eğitim öğretime başlamıştır.

- 1991 yılında ise Özel Evrensel Fen Lisesi açılmıştır.

- İlkokul kısmı 1986-1987,

- Ortaokul kısmı 1989-1990,

- Lise kısmı 1990-1991,

- Fen lisesi ise 1993- 1994 öğretim yılı sonunda ilk mezunlarını vermiştir.

- 1993-1994 öğretim yılı içinde 600 kişilik konferans salonu, ayrıca açık alanlarda 2 basketbol, 2 voleybol ve 1 halı futbol sahası hizmet ünitelerine eklenmiştir.

- 2010 yılı yazında son teknoloji ses ve ışık sistemleri ile donatılmış bir ‘Spor ve Kültür Merkezi’ hizmete açılmıştır. Okullar toplam 3260 öğrenci kapasitelidir.

- Eğitim kurumlarımızda başarı için; uygun ortam ve koşulların sağlanması, zamanın ve emeğin doğru kullanılması, tüm faaliyet alanlarında teknolojinin sunduğu modern araç-gereç ve yöntemlerden yararlanılması, uygulamalarımızda temel alınmaktadır. Amacımız, bu anlayışla öğrencilerimizi tüm yönleriyle tanımak, ulaşacakları eğitim hedefini saptamak, sevgi dolu güvenilir bir ortamda onların yüreklerini, düşüncelerini ve yaratıcılıklarını özgür bırakarak, özgüvenlerini geliştirmektir.

- Evrensel Eğitim Kurumları olarak, kendi beyin güçleri ile yapabileceklerinin en mükemmelini yakalayabileceklerinin ve kapasitelerini zorlayarak, kendilerini aşacaklarına inanıyoruz. Bu yarışta onlara kaliteli, güvenilir, özgür ortamlar hazırlamak; deneyimli, uzman, elit, istekli ve iddialı eğitim-öğretim kadroları ile hizmet verilmesini sağlamak, hem sorumluluğumuz hem de görevimiz gereğidir.

- Okullarımızın akademik düzeyde, sosyal-kültürel-sanatsal ve sportif etkinliklerde ortaya koyduğu başarılar, geniş okul ailemiz içinde herkes için gurur verici olmuştur.

Etiketler: evrensel kolej, tarihçe