19 Mayıs Evrensel’de Coşkuyla Kutlandı

Özel Evrensel Okulları olarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı okulumuz konferans salonunda coşkulu ve görkemli bir törenle kutladık.

Tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimizin hazır bulunduğu izlencemiz, saygı duruşu ile İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Hava Güner CANIBEK’in günün anlam ve önemiyle ilgili,  Fen Lisesi 11. sınıf öğrencimiz Ufuk DİRMENCİOĞLU’nun gençlik adına yaptıkları konuşmalarla başladı. Yine 11. sınıf öğrencilerimizden oluşan söz ve müzik korosu “Ata’nın İzinde Bir Sonsuz Yürüyüş” adlı çalışmada, anlatı ve şiirlerle bizi Milli Mücadele yıllarına götürürken marşlarla da hem duygulandırdı hem coşturdu.

Kolej 11. sınıf öğrencimiz Tara DALOĞLU, yaptığı yanılsama gösterisiyle bizi büyüledi. Lise ve ortaokul öğrencilerimiz “Anadolu’dan Esintiler” adlı bölümde halk oyunlarıyla renk ve ses cümbüşü eşliğinde bizim Anadolu’da bir gezi yapmamızı sağladı. Okullarımızın her sınıfından öğrencilerimizin çeşitli dans gösterileri ise coşkumuzu arttırdı. Liseli gençlerin jimnastik, akrobasi dans ve kule gösterileri ise göz doldurdu.

İzlencemiz Onuncu Yıl Marşı’nın hep birlikte söylenmesiyle sona erdi.

“Ey sıcak bir somun gibi içimizi ısıtan

Bükülmez bir el gibi omuz verip, kavrayan

Düşü gerçek yapan, umuda anlam katan

Uzat ellerini, dokun ellerimize