29.DİL ŞÖLENİNDE ÖZEL EVRENSEL LİSESİ ÖĞRENCİLERİ SAHNEDEYDİ

Bu yıl 29’uncusunu kutladığımız Yabancı Dil Şölenimiz veli ve öğrencilerimizin katılımıyla 03.05.2019 Cuma akşamı kutlandı. Her yıl olduğu gibi İngilizce ve Almanca gösterilerin yer aldığı şölenimizi tüm seyirciler büyük bir keyif ve ilgi ile izlediler.

Yaklaşık yedi ay süren yoğun bir çalışma süreci sonrasında Kolej ve Fen Lisesi 9. Sınıf öğrencilerimiz, akıllardan uzun süre silinmeyen ünlü ‘MAMMA MIA’ adlı müzikali, 1980’lerin popüler müzik grubu ABBA’nın unutulmaz şarkıları ( ‘I HAVE A DREAM’, ‘HONEY HONEY’, MONEY MONEY’, ‘MAMMA MIA’, ‘GIMME GIMME’ ) eşliğinde sergileyerek seyircilerimize eğlenceli anlar yaşattılar.

Kolej ve Fen Lisesi 9. Sınıf öğrencilerimiz ‘NEW GIRL’ adlı skeç ile sahne aldılar. Erkek öğrencilerin okullarına yeni gelen bir kız öğrenciyle bir kafede tanışma çabalarını mizahi şekilde konu alan skeç, hem öğrencilerimiz hem de velilerimiz tarafından beğeniyle izlendi.

Programımızın Almanca bölümünde; 58 yıl önce Sirkeci’den kalkan trene binen ve hedefi Almanya olan insanların bilinmeze yaptığı cesaret dolu, büyüleyici, içinde bir milyon çocuğun doğduğu bir göçün hikayesini “ALMANYA ACI VATAN” adlı sunumuzda; Kolej 11/B, Kolej 11/A, Fen Lisesi 11/A, Fen Lisesi 11/B, Kolej 10/A, Fen Lisesi 10/C öğrencileri hazırlanan sunuyu dramatize ederek Cem Karaca’nın ve Ruhi Su’nun zamana damgasını vurmuş şarkıları ve türküleriyle hatırlarımızda canlandırdılar.

Dil Şölenimizin son kısmında Kolej ve Fen Lisesi 9. Sınıf öğrencilerimizden oluşan koromuz “WIND OF CHANGE, SWAY, CIAO BELLA, EIN BISSCHEN FRIEDEN” adlı şarkıları büyük bir coşkuyla seslendirdiler.

Bu güzel şölende emeğini, sıcacık yüreğini ortaya koyan, sevgi dolu öğretmenlerimize, yoğun ders programlarına rağmen okul saatleri dışında okulda büyük bir istek ve gayretle provalara eksiksiz şekilde katılan bu günün asıl mimarı olan tüm öğrencilerimize, bu güzel gösterinin ortaya çıkabilmesi için tüm olanaklarını seferber etmiş okul yönetimine ve bizleri bu güzel günde yalnız bırakmayan, her alanda destekleyen ve onurlandıran velilerimize teşekkürlerimizi sunarız.