ATAMIZI ANIYORUZ

Ve Atatürk deyince usumuza
Uygarlığımız, kişiliğimiz, özgürlüğümüz
Öksüz kalan mutluluğumuz gelmeli de
Öylesine sarılalım Atatürk’e
Alev sarmadan bacayı yeniden
Bıçak dayanmadan can evimize
Utanç karartmadan yüzümüzü temelli
Kurtların kol gezdiği bu dumanlı havada

10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreninde sizlerle birlikte olmaktan kıvanç duyarız.

Cavit GÜRSOY
Özel Evrensel Eğitim Kurumları Kurucusu

Yine bir 10 Kasım sabahı… Bayraklar yine yarıya çekilmiş yurdumda. Günlerden Atatürk… Bu yurdun taşına toprağına, suyuna havasına sinmiş Ata’mız. Her yerde, her şeyde Atatürk… O bizimle, içimizde, yüreğimizde, düşüncemizde…

Atamızın aramızdan ayrılışının 78. yılında onu anmak için okulumuz konferans salonunda yaptığımız törende velilerimiz,  Evrensel Okulları Kurucusu, Müdürleri, Öğretmenleri tüm öğrencileri hazır bulundu.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’ nın ardından  Türkçe Öğretmenimiz Tuğba ŞARMAN, duygusal bir konuşma yaptı. Fen Lisesi 10. sınıf öğrencilerince hazırlanan ve Ata’mızın yaşamını satır başlarıyla anlatan “Mustafa Kemal ATATÜRK! O, Ulusal Tarih” adlı söz korosu içinde Evrensel İlkokulu ve Evrensel Ortaokulundan öğrencilerince Atatürk devrimlerini anlatan dramalar sahnelendi;  şiirler; İngilizce ve Almanca olarak Atatürk’ün sözleri, kişilik özellikleri; Atatürk’ün ölümünde sonra onun için söylenenler seslendirildi.

Anma törenimizin son bölümünde ise solo olarak öğretmenlerimizden, koro olarak da  Evrensel Çocuk Korosu’dan Ata’mızın sevdiği şarkılar ve türküler dinledik.

Büyük bir beğeniyle izlenen törenimizde Atatürk’ümüze karşı saygı,  gurur, özlem, minnet, bağlılık… duygularıyla  dolduk, taştık.