EVRENSEL’DEN ULUSLARARASI BAŞARI MATEMATİK YARIŞMASINDAN 6 MADALYA

EVRENSEL’den Bir Başarı Klasiği… Amerika’da Uluslararası olarak düzenlenen Matematik Yarışmasında öğrencilerimiz; 2 ALTIN, 3 GÜMÜŞ, 1 BRONZ MADALYA kazandı.

ABD’nin Lincoln şehrindeki Nebraska Üniversitesi tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası Matematik Olimpiyatı AMC-8 (American Mathematics Competitions 8) sınavı sonuçları açıklandı.

Yarışmaya katılan ilköğretim okulumuz öğrencileri 2 Altın, 3 Gümüş ve 1 Bronz madalya ile toplamda 6 madalya kazanarak ulaşılması zor bir başarıya imza atmışlardır.

Kendi alanında dünyanın en prestijli Matematik Olimpiyatları arasında AMC-8 sınavı, uluslararası düzeyde ve 14 yaşından küçük öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen bir yarışmadır .

60 yıllık geleneği olan Amerika Matematik Yarışmaları (AMC), Amerika Matematik Birliği (MAA) tarafından düzenlenmektedir. Bu yarışmaların amacı, ortaokul ve lise öğrencileri arasında matematiğe olan ilgiyi artırmak ve öğrencilerin üniversite öncesindeki matematik bilgisini güçlendirmektir. Aynı zamanda ortaokul ve lise öğrencilerine dünya çapındaki yaşıtlarıyla yarışma imkanı sağlamaktadır.

Tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.