14.Buluş Şenliğinden Öğrencilere Yarışma

Son başvuru tarihi 24 Kasım 2017

20. Invention Challenge 14. İstanbul Buluş Şenliği “TOP ÇATIDA” temasıyla öğrencilere ve hobicilere meydan okumayı sürdürüyor.

JPL-NASA nın bu yıl 20. kez düzenlediği INVENTION CHALLENGE yarışmasının 7. yılında Türkiye’deki öğrenci ve buluş hobicilerinin karşısına ilk kez çıkan Buluş Şenliği, o günden beri düzenlenen tüm Invention Challenge yarışmalarında eşzamanlı olarak aynı yarışmayı Türkiye’de düzenledi.

Bu yılın yarışmasının adı TOP ÇATIDA. Amaç ve kurallar aşağıdaki gibidir.

Bu yarışma ile ilgili her türlü soruyu necati_ozdemir@hotmail.com adresinden Necati Özdemir’e sorabilirsiniz.

AMAÇ, vereceğimiz topun 6 metre uzaktaki bir kovanın içine sokulmasıdır. Öyle bir cihaz yapın ki 10 adet delikli plastik topu 6 metre uzaktaki bir kovanın içine bir dakika içinde sokabilsin. Yarışmayı, bir dakika içinde en fazla topu kovaya sokan kazanacaktır.

Ayrıntılı bilgi için web sitesine bakınız.