2019-2020 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI İLKÖĞRETİM VELİ BİLGİLENDİRME TEBL...
Önyükleme

Evrensel Kolej Duyuru Detay

T.C.
ANKARA VALİLİĞİ
ÖZEL EVRENSEL İLKOKULU VE ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

 

Sayın Velilerimiz, Sevgili Öğrencilerimiz,

2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılı 09 Eylül 2019 pazartesi günü başlayacak ve 19 Haziran 2020 Cuma günü sona erecektir.

Yarıyıl tatili 20 Ocak 2020 Pazartesi günü başlayacak ve 31 Ocak 2020 Cuma günü sona erecektir.

Ayrıca her dönemde birer haftalık 2 de ara tatil yapılacaktır.

Birinci dönem ara tatili 18 Kasım 2019 Pazartesi günü başlayacak ve 23 Kasım 2019 Cumartesi günü sona erecektir.

İkinci dönem ara tatili 06 Nisan 2020 Pazartesi günü başlayacak ve 11 Nisan 2020 Cumartesi günü sona erecektir.

Yeni eğitim- öğretim yılında da tüm öğrenci ve velilerimize sağlık, başarı ve mutluluk diliyoruz.

Öğretim yılı başında yapılacak hazırlık çalışmalarıyla ilgili olarak sizleri bilgilendirmek amacıyla çalışma takvimimiz hazırlanmıştır. Öğretim yılı süresinde yapılacak çalışmaların planlaması da ayrıca duyurulacaktır.  Son kısımda ise yaptıklarımız ve beklentilerimiz belirtilmiştir.

 

OKULA UYUM ÇALIŞMALARI

Okulumuza yeni başlayan 1. sınıf öğrenci velilerine okul ortamını tanıtmak için

05 Eylül 2019 Perşembe günü  saat 10.00 da toplantı yapılacaktır. Aynı gün öğrencilerimizin; öğretmenlerine ve okuluna uyum sağlamaları amacıyla oryantasyon çalışmaları planlanmıştır.

 

AÇILIŞ TÖRENİMİZ

2019-2020  Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Töreni 09 Eylül 2019 Pazartesi günü saat 09.00’da Spor ve Kültür Merkezi Anfisinde yapılacaktır.

 

DERSE BAŞLAMA SAATİ

2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılında; öğrencilerimizin hem akademik başarılarını arttırmak hem de Sosyal ve Kültürel gelişimlerini sağlamak amacıyla haftada 40 saat ders yapılacaktır. Dersler sabah 08.20’de başlayıp saat 16.15’de sona erecektir. Ayrıca, tüm sınıflarda cumartesi günleri  etüt çalışmaları yapılacaktır. Etüt çalışmaları 21 Eylül 2019  Cumartesi günü başlayacaktır. Sınıflara ve şubelere göre etüt programı 16  Eylül 2019 Pazartesi  günü öğrencilere duyurulacaktır.

 

OKUL KIYAFETLERİ

Öğrencilerimiz için okul kıyafetleri ve spor malzemeleri 19 Ağustos 2019 Pazartesi gününden itibaren SELİN Firması tarafından okulumuz bodrum katındaki çok amaçlı salonda satışa sunulacaktır. Koyu renkli okul ayakkabıları tercih edilmelidir. Her öğrencimizin yalnız spor salonunda giyeceği ayrıca spor ayakkabısı da olmalıdır. Spor ayakkabılarının spor salonu dışında giyilmemesi öğrencilerimizin sağlığı açısından önemlidir.

Okullar açıldığında öğrencilerimize haftalık ders programları verilecektir. Bu programda havuza girebilecekleri günler de belirtilecektir. Havuz günlerinde öğrencilerimizin mayo, havlu, bone, terlik, havuz gözlüğü ve yedek çamaşır getirmeleri zorunludur.

 

DERS KİTAPLARI ve KIRTASİYE MALZEMELERİ

Milli Eğitim Bakanlığınca dağıtılan  ders kitapları öğrencilerimize ücretsiz olarak verilecektir. Yardımcı kaynak kitaplar ise okullar açıldıktan sonra satışa sunulacaktır. Her sınıf için belirlenen kırtasiye malzemelerinin satışına okulumuz bodrum katındaki çok amaçlı salonda  19 Ağustos 2019  Pazartesi  günü başlanacaktır.

Yabancı dil kitapları satış bürosu okulumuz giriş katında olup 19 Ağustos 2019 Pazartesi  – 28 Eylül 2019 cuma tarihleri arasında hafta içi ve cumartesi günleri 09.00 – 17.00 saatleri arasında açık olacaktır.

 

ÖĞRENCİ SERVİS HİZMETLERİ

Öğrenci taşımacılığı, Çetinkaya Turizm Firması ile sağlanmaktadır. Öğrencilerimizin servis kayıtlarının en geç 29 Ağustos 2019  Perşembe saat 17.00′ ye kadar yapılması gerekmektedir. Servis ücretleri öğrencinin oturduğu semtin okula uzaklığına göre  değişmektedir. Firmanın taşıt planlamasını zamanında ve sağlıklı yapabilmesi için kayıtların belirtilen tarihte tamamlanması önemlidir. Belirlenen tarihten sonra servis kaydı alınmayacaktır.

Öğrencilerimiz, 09 Eylül 2019  Pazartesi günü saat 8.30’da okulda bulunacak şekilde velileri tarafından getirilecektir. Servis araçları, 09 Eylül Pazartesi günü son ders çıkışından sonra servise kayıtlı öğrencilerimizi evlerine bırakacak, araç şoförleri salı sabahı belirlenen saatte ve belirtilen adresten alacaklardır.

Servis araçlarını kullanan öğrencilerimizin, çok özel durumlarda günlük servis değişikliği talepleri, velileri tarafından aynı gün saat 15.00’ e kadar ilgili okul yönetimine yazılı olarak bildirilmesi halinde yerine getirilebilecektir

 

YEMEK HİZMETLERİMİZ

Yemek Hizmetlerimiz, Şanlı Kurumsal Yemek Hizmetleri Firması tarafından yapılacaktır.

2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılı yemek ücreti 4000 TL olup  31 Ağustos 2019  Cumartesi  günü mesai saati bitimine kadar muhasebe birimine yemek kayıtları yaptırılabilir. Yemekler okulumuz yemekhanesinde hazırlanmakta, mönü ise aylık olarak gıda mühendisi, okul doktoru, kantin ve yemek denetleme komisyonumuz tarafından yapılmaktadır. Bu komisyon çıkan yemeklerin denetimini günlük olarak yapmaktadır. Taşımalı yemek alınmadığı için hazırlanan ürünler sağlık açısından son derece uygundur. Gelişim çağındaki tüm çocuklarımız için sağlıklı beslenmek önemlidir ve mönüde 4 çeşit yemek bulunmaktadır. Öğrencilerimize kantin ürünleri kullanmak yerine yemek almaları önerilmektedir. Ancak isteyen öğrencilerimiz için de Evrensel Cafe ve Havuz Cafe de hizmet sunulmaktadır.

 

PEKİŞTİRME ve LİSEYE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

8.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN

Liseye hazırlık  kurslarına kayıt yaptıran 8. sınıf öğrencilerimizin, Liseye  hazırlık çalışmaları, 26 Ağustos 2019 Pazartesi günü başlayacaktır. Derslere öğrencilerimizin katılımı; akademik gelişimleri ve Lise ve üniversite başarıları açısından son derece önemlidir.

2018-2019 Öğretim Yılında Haftada Uygulanan 40 Saatlik Ders Programı Dışında 8. Sınıflar İçin uygulanacak LHS Haftalık Çalışma Programı Aşağıda Gösterilmiştir.

Dersler Ders sayısı
Türkçe 3 saat
Matematik 4 saat
Fen Bilimleri 3 saat
T.C.İnk. Tar. 2 saat
İngilizce 1 saat
Din K. ve Ah. Bil. 1 saat

olmak üzere haftada 14 saat ders yapılacaktır.

1,2,3,4,5,6 ve 7. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN

2019-2020 Öğretim Yılında Haftada Uygulanan 40 Saatlik Ders Programı dışında  hafta içi okutulan dersleri pekiştirmek amacıyla Cumartesi günleri ETÜT programı uygulanacaktır.

 

HAFTA SONU VE HAFTA İÇİ DERS SAATLERİ DIŞINDA KALICI DİSİPLİN ANLAYIŞI İLE YAPILAN AKADEMİK ÇALIŞMALAR;

  • Kariyer Danışmanlığı
  • Eğitim Koçluğu Sistemi
  • Ödev Takip Sistemi
  • Soru Çözüm Saatleri
  • Eşgüdüm Çalışmaları
  • Derece Grupları
  • Ders Öğretmenleriyle Etüt Sistemi
  • Performans ve Yaprak Testler
  • Haftalık ve Aylık Ödevler
  • Kaliteli Yayınlar
  • Sınav Sonrası Veli Toplantıları

 

SEBİT VCLOUD EĞİTİMİ

Sebit VCloud eğitimi her öğrenciye özel akademik yönlendirme olanağı veren, aktif öğrenmeyi destekleyerek düzenli çalışmasını sağlayan “ Yeni Nesil Eğitsel İşbirliği ve Öğretim Sistemi”dir.Bireysel olarak satın alamayacağınız Kurumsal bir ürün olan SEBİT VCLOUD kurumumuza özel bir ücretle 2019-2020  Eğitim Öğretim Yılında öğrencilerimizin kullanımına sunulacaktır.

 

ETÜT

Çalışan velilerimizin talebi doğrultusunda hafta içi 16.25 – 18.00 saatleri arasında ilkokul ve ortaokul öğrencilerimiz için etüt programı uygulanacaktır.

Ayrıca, isteyen tüm Anasınıfı öğrencilerimiz herhangi bir etüt ücreti ödemeden bu hizmetten faydalanabilirler. Etüt çalışmasına kalan öğrencilerimizin ulaşımı veliler tarafından sağlanacaktır.

Etüde kalacak öğrencilerin kayıtlarının  31 Ağustos 2019  Cuma saat 17.00′ ye kadar yapılması gerekmektedir.. Etüt uygulaması 10 Eylül 2019 Salı günü başlayacaktır.

   

GÖREV ANLAYIŞIMIZ, YAPTIKLARIMIZ ve BEKLENTİLERİMİZ

  • Özel Evrensel İlkokulu ve Ortaokulu’ nun amaçları; kendisine, ailesine, ülkesine ve insanlığa yararlı, yurt ve dünya sorunlarına duyarlı, ülkesini ve milletini seven, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin temel niteliklerine ve Atatürk ilkelerine ve devrimlerine bağlı, çağdaş gençler yetiştirmektir.
  • Okullarımız; öğrencileri, bir yandan ulusal kültürümüzün ve toplumsal değerlerimizin uzantısı olarak, diğer yandan da hızla değişen, yenilenen ve küreselleşen dünyada kendi ayakları üzerinde durabilen, etkin, öz benliği gelişmiş, ülke gerçekleri kadar, küresel gerçeklerin de farkında olan bireyler, iyi insan, iyi yurttaş ahlaklı ve dürüst, doğaya ve çevreye duyarlı, okumayı seven, akılcı, bilinçli, yapıcı yaratıcı, iyimser, coşkulu sorumluluk bilincine sahip olan, araştıran, soran, sorgulayan, eleştirel düşünebilen, kendini yenileyen, çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kurabilen, olaylara çok yönlü bakabilen, hoşgörü, liderlik özelliklerinin farkında olan, kendisi ve çevresiyle barışık, sevgi dolu bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlar.
  • Okullarımız; öğrencilerin sosyal, psikolojik, fiziksel ve zihinsel ilgi ve beklentilerine yanıt verecek derecede kapsamlı, zengin ve esnek bir program uygulayarak sözel, sayısal, mantıksal, sanatsal, fiziksel yeteneklerini ve öz benliklerini bir bütün olarak geliştirmeyi amaçlar.
  • Okullarımız; öğrencileri bilgi deposu olmak yerine, bilgiye ulaşmayı bilen ve bilgiyi gereksinimler doğrultusunda kullanabilen, yaratıcı kişiler olarak yetiştirmeye; bu nedenle başta yabancı diller olmak üzere ve diğer teknolojileri kullanmak becerisini geliştirmeye önem verir. Böylece öğrenciyi bir üst öğrenime hazırlar.

 

33 yıldır bu bilinç ve kararlılıkla çalışan öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz bu yıl da çok büyük başarılara imza attılar.

 “AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ”

 

VELİLERDEN BEKLENTİLERİMİZ

  • Eğitim sürecinde amaçlanan hedeflere ulaşmada etkin güçleri yadsınamaz iki ortam olan aile-okul işbirliği ve tutarlılığı öğrencilerimizin daha uyumlu bir ortamda gelişmesini sağlar.Öğrencimizin gelişimi için, okul-aile uyumu ve işbirliğinin sağlanmasına birlikte katkıda bulunacağımıza inanıyoruz.
  • Velilerden çocuklarını bireysel özelliklerini göz önüne alarak, gelişmelerine en doğru katkıyı sağlayarak ve doğru yönlendirerek hayata hazırlarken, toplumsal kurallara ve insan haklarına saygılı bireyler olarak yetişmeleri için okulun disiplin kurallarına titizlikle uymaları konusundaki beklentilerimizi benimseyip desteklemesini,
  • Tüm öğrencilerin fırsat ve olanaklardan eşit yararlanacağına, her öğrencinin bireysel özellik ve yeteneklerinin değerlendirileceğine ve yönlendirileceğine güvenmesini,
  • Okulun eğitim ve öğretim hedeflerine ulaşabilmesi için gerçekleştireceği bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif tüm etkinliklere öğrencilerin katılmasını teşvik etmelerini,
  • Okul-Veli işbirliğinin hayata geçirilmesi için Okul- Aile Birliği gibi velilere yönelik kuruluşların çalışmalarında katkı ve destekleriyle yardımcı olunmasını, tören, toplantı, konferans, söyleşi ve öğrenci etkinliklerine katılmalarını,
  • Çocukların gelişim döneminde yaşadıkları psikolojik, sosyal, biyolojik ve fiziksel değişikliklerin önemine inanarak, bunların yansımalarının okul idaresi, rehberlik servisi ve öğretmenler tarafından (gerekli hallerde gizlilik ilkesine uyularak) gözlenmesini sağlamak amacıyla okulun zamanında bilgilendirilmesini,
  • Öğrencilerin akademik başarıları ve sınıf içi davranışlarıyla ilgili sorunlarını öncelikle ders ve sınıf öğretmenleriyle paylaşmaya ve onlarla işbirliği yapmaya özen gösterip, bu amaçla yapılan çalışmalara ve toplantılara katılmalarını,
  • Okulun hizmet birimlerine ait sorunlarını (yemek, taşıt, muhasebe vb.) yönetime ileterek, çözüm aranmasını,
  • İstem dışı ortaya çıkan, genel kapsamlı uygulama değişiklikleri hakkında okul tarafından bilgilendirilmeyi beklemeden, bu konularda önyargı ile okulu sorgulamamaya ve eleştirmemeye özen gösterilmesini beklemekteyiz.
  • Okul yönetimince yapılan duyurular ( bazı özel durumlar dışında) velilere kısa mesaj veya e-posta yolu ile iletilir ve  ayrıca bu duyurular okulun web sitesinde yayınlanır. Velilerimizin, gelen her duyuruyu dikkatle okumaları, bu duyurularla iletilen konuları çocuklarıyla paylaşmaları, çocuklarının okulları ile ilgili paylaşım ve katılımının gelişmesinde olumlu etki sağlar.
  • Duyuruları çocuklarından düzenli alamayan velilerimizin okul idaresi ve rehberlik servisi ile konuşarak, çocuklarının bu disiplini kazanmalarında etkili olacak yönlendirme ve uyarılarda işbirliği yapmaları,
  • Öğrencinin herhangi bir nedenle okula gönderilemediği günlerde okul idaresine mutlaka bildirilmeleri, beklenmektedir.

 

ÖĞRETMENLERDEN BEKLENTİLERİMİZ

  • Okulların amaç ve ilkelerini gerçekleştirmelerinde ve eğitim-öğretim hedeflerine ulaşmalarında en önemli etkenlerden biri olan öğretmenin, alanındaki temel bilgileri, kavramları, yöntemleri doğru olarak özümlemesini,
  • Kendisini yenilemenin gereğine inanarak yeni yayınları ve gelişmeleri izlemesini, bilgilerini sürekli güncelleştirmesini,
  • Yaşamda ve öğretimde geçerli olan bilgileri kazandırmaya çalışırken pratik öneriler kullanarak öğrencilerin ilgisini uyanık tutmaya çalışmasını,
  • Her öğrencinin kendisini geliştirmesini sağlayacak olan, öğrenme becerilerini geliştirecek yöntemleri, materyalleri ve teknolojiyi kullanmasını,
  • Ders ve sınıf disiplinini, öğrencilerin ilgilerini çekerek, yönlendirerek ve çalışmalarını denetleyerek sağlamasını,
  • Öğrencilere dinlediğini göstermesini ve onların da dinlemeyi bilen bireyler olarak yetişmelerine örnek olmasını,
  • Öğrencilerin başarılarını artırmak için daima özveri ve özenle görevlerini yapmasını,
  • Dış görünüşünde özenli, hareketli, enerjik olmasını, tüm öğrencilerine eşit davranmasını ve fırsat eşitliği tanımasını,
  • Öğretmen, öğrenci ilişkisinde, disiplin kaygısıyla, sabırlı, hoşgörülü ve sevecen olmaktan kaçınmamasını, bilgisi özgüveni ve kararlı tutumuyla disiplini sağlamasını beklemekteyiz.

 

ÖĞRENCİLERDEN BEKLENTİLERİMİZ

Okulun amaçları doğrultusunda her birine kazandırılması hedeflenen özellikleri kişiliğinde özümseyebilmesi için öğrenciden:

  • Hayatı seven, kendisiyle barışık, özgüveni gelişmiş birey olarak yetiştirilirken kendine kazandırılan doğa ve çevre bilincine uygun davranmasını,
  • Okuldaki düzen ve disiplini sağlayan kuralları önemsemesini ve bu kuralların gereğini yerine getirmesini,
  • Kendini bir bütünün önemli bir parçası olarak görüp, bu bütünün özelliklerini bireysel özelliklerin çerçevesinde yansıtmak için özen göstermesini,
  • Ortak hedeflere varabilmek için sorumluluğun ve işbirliğinin önemine inanarak, bu ilkelere uygun davranmasını,
  • Bireysel özelliklerin geliştirilmesine fırsat veren eğitim-öğretim etkinliklerinden yararlanırken saygılı, paylaşımcı ve katılımcı olmaya özen göstermesini, Sosyal Becerileri kazanırken, evrensel davranış özelliklerinin yanı sıra, gelenek, görgü, terbiye ve eğitim konularında öğretilen davranışları uygulama alışkanlığı kazanmasını,
  • Eğitim ve öğretimle kazanacağı sosyal, kültürel, sanatsal, sportif ,psikolojik ve akademik becerileri edinirken, kendine yapılan uyarı ve yönlendirmelere duyarlı olmasını, tüm bu bilgi ve becerilerin yaşamı için ne denli önemli olduğunu bilmesini,
  • Çevre ile olumlu ilişkiler kurabilmek için, hoşgörü ve anlayış çerçevesinde yapıcı, yaratıcı işbirliğine açık olmanın gereğine inanmasını, bu özellikleri kazanmak için çaba göstermesini,
  • Problem çözme, karar verme becerilerinin geliştirilmesinde rehberliğin önemine inanarak, doğru çözüm ve kararları bulmada akılcı ve seçici olmasını,
  • Okulun ve ailenin sunduğu tüm olanakları ,bilgiye istekle ulaşmak ve bilgiyi doğru kullanmak için değerlendirmesini,
  • Kontrollü ve olumlu davranışları ile yaşıtlarına ve alt sınıflardaki öğrencilere örnek olmasını, bekleriz.

 EVRENSELLİ ÖĞRENCİ:

  • Analitik düşünür.
  • Sentez yapar.
  • Sorunlarını çözer.
  • Bilgiyi nereden ve nasıl bulacağını bilir.
  • Öğrenmeyi öğrenir.
  • Atatürk İlke ve devrimlerini özümsemiş ve bu değerlere bağlıdır.
  • Kendini geliştirmeyi bilir.
  • Kendini ve yeteneklerini bilir.
  • Özgürlüğün anlamını bilir ve özgür düşüncelidir.
  • Yaratıcı ve üretkendir.
  • Öz güveni yüksektir.
  • Akademik başarısının yanı sıra sosyal zekâsı da gelişmiştir.

 

BAŞARI EVRENSELDİR.

İnsan hangi limana gideceğini bilemezse hiçbir rüzgar onun için yeterli olamaz.”

Biz; öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, velilerimiz ve diğer çalışanlarımızla birlikte büyük bir aileyiz.

 

Semra BÜYÜKAĞAOĞLU

Özel Evrensel Okulları Genel Müdürü


Paylaş:

Etiketler: