2019 KANGURU MATEMATİK SINAVI YAPILDI

2019 Yılı Kanguru Matematik Sınavı yapıldı. Fransa merkezli “Kangourou Sans Frontieres” Derneğine bağlı olarak 80 ülkede uygulanan Kanguru Matematik Sınavı, sınav merkezi olan Özel Evrensel Kolej’de 252 öğrenci öğrencinin katılımıyla sınav gerçekleştirildi.

Kanguru Matematik Sınavı uygulandığı ülkelerde genellikle Üniversiteler, Matematik Dernekleri, akademisyenler ve Milli Eğitim Bakanlıkları tarafından organize ediliyor. Türkiye’de Kanguru Matematik Sınavını Organize edenler yine farklı üniversitelerden ve okullardan akademisyen ve öğretmenlerden oluşuyor.

Öğrencilerin matematiğe olan ilgisini çekmek ve matematikte yetenekli öğrencileri daha da motive etmek düşüncesiyle, her yaştan (7-18) öğrencinin 6 farklı kategoride katılabildiği Kanguru sınavı kategorilere göre 24- 30 arası sorudan oluşmakta ve sınav 75- 90 dakika sürmektedir.