27. ULUSAL ANTALYA MATEMATİK OLİMPİYATINDA EVRENSEL KOLEJ 11 ÖĞRENC...
Önyükleme

Evrensel Kolej Duyuru Detay

27. ULUSAL ANTALYA MATEMATİK OLİMPİYATI

EVRENSEL KOLEJ 11 ÖĞRENCİSİYLE FİNALDE

Dünyanın birçok ülkesinde, matematik olimpiyatları o ülkenin tanınmış Üniversiteleri veya Bilimler Akademisi tarafından yapılarak, lise öğrencileriyle Üniversite (Akademi) arasında bilimsel bir bağ kurmaya yardım etmektedir. Akdeniz Üniversitesi, matematik alanında kendini geliştirmiş üstün zekâlı öğrencileri onurlandırıp, kendilerini gösterebilecekleri bir yarışma düzenlemektedir. Bu olimpiyatların esas amaçlarından biri de, lise öğrencilerinin zor ve düşündürücü sorularla muhakeme yeteneklerini arttırmak, bilimsel çalışma yeteneği kazandırıp, matematiğin çeşitli konularında derin analizler yapmalarını sağlamaktır. Olimpiyatların bir başka yararı da, üstün yetenekli öğrencilerin ve onları çalıştıran yetenekli öğretmenlerin olimpiyat sınavlarında bir araya gelerek, bilgi alış-verişinde bulunması, bilimsel rekabet ortamının oluşması ve bu sayede kendilerini geliştirme motivasyonu kazanmalarıdır.

Akdeniz Üniversitesi Matematik Bölümünde eğitim alan lisans ve lisansüstü öğrencileri bu organizasyonda görev alarak, birlikte çalışma, yeni bilimsel ve sosyal ortam oluşturma, matematik alanında bir araya gelerek yeni arkadaşlıklar kurma ve ülkemiz adına faydalı bir organizasyonda görev alma mutluluğunu yaşamaktadırlar. Ayrıca, Matematik Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinin ortak bir etkinlikte görev alması, öğrencilerin kendi alanlarıyla ve Matematik Bölümüyle ilişkilerine olumlu katkı sağlamaktadır.

Bilimsel çalışmaları ile her zaman gurur duyduğumuz öğrencilerimiz, başarı geleneğimizi sürdürmeye devam etmektedir. Okulumuzun liseden 6, ortaokuldan 5 öğrenci olmak üzere toplamda 11 öğrencisi ile Akdeniz Üniversitesi Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatları’nda 2. aşamaya katılmaya hak kazanmışlardır. Final sınavı 6 Mayıs 2023 tarihinde saat 15.00 da  Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi B Blok Büyük Fizik Amfisinde gerçekleştirilecektir.

ANKARA BİRİNCİSİ OLARAK FİNALİST OLAN ÖĞRENCİLERİMİZ

SIRA

ADI SOYADI

SINIF

1

BERRİN AVCI

5

2

NEHİR ECE KOÇ

6

3

ÖMER DURUCAN

7

4

SABRİ ÇOLAK

8

5

METEHAN KOÇALİ

8

6

AHMET ERHAN AVCI

10

7

ERKAM ÖZDEMİR

11

8

NİHAT ARDA KEÇECİ

11

9

DİLAY GEDİK

11

10

YİĞİT ALP CANBAY

11

11

ÇAĞAN YAKUP ŞAHİN

11

Özel Evrensel Eğitim Kurumları Proje Koordinatörü Bülent IŞIK başarılarının her yıl artarak devam ettiğini belirterek finallere de çok iyi hazırlandıklarını söyledi. Ayrıca Ulusal ve Uluslararası yarışmalarda öğrencilerinin ülkemizi başarıyla temsil ettiğini belirterek emeği geçen tüm danışman öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti.

EVRENSEL KOLEJ Genel Müdürü Sn. Semra BÜYÜKAĞAOĞLU başarılarının her yıl artarak devam ettiğini belirterek öğrenci ve danışman öğretmenlerini tebrik etti. Özel Evrensel Eğitim Kurumları Kurucusu Sn. Cavit GÜRSOY projelerde dereceye giren öğrenci ve öğretmenleri tebrik ederek başarılarının devamın diledi.


Paylaş:

Etiketler: evrensel kolej, akdeniz matematik olimpiyatı