94 Yaşında Dev Bir Çınar Olan Türkiye Cumhuriyeti’nin Doğum Gününü ...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde çöküşten kurtuluşa uzanan çetin yolun son noktası olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 94. yılını Özel Evrensel Okulları ailesi olarak büyük bir heyecan, gurur ve coşkuyla kutladık.

Okulumuz konferans salonunda gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Töreni’nde tüm Özel Evrensel Okulları ailesi velileri ve konuklarıyla, en küçüğünden en büyüğüne tüm öğrencileriyle, öğretmenleri ve yöneticileriyle hazır bulundu.

Okulumuzun 5. ve 6. sınıf öğrencilerinin oluşturduğu bando takımının gösterisi ile başlayan törenimizde, bando gösterisinin ardından Kurtuluş Savaşı ile Atatürk ilke ve inkılâplarını anlatan yansı izlendi. Bando gösterisi ve izlenen yansının ardından Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK; bu toprakları bizlere yurt yapan, ülkemizin ve ulusumuzun dirliği ve birliği için canlarını feda eden aziz şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulunuldu. İstiklâl Marşımız, okulumuz 6. Sınıf öğrencilerinden Mert ÜNALAN’ın çaldığı piyano eşliğinde coşkuyla okundu.

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Mefkûre İNAL, günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş sürecinde yaşanan zorluklardan, Cumhuriyet değerlerinden, Cumhuriyetimizi korumak ve yüceltmek için üzerimize düşen görevlerden bahsetti.

Törenimiz, Özel Evrensel Fen Lisesi 10. Sınıf öğrencileri tarafından sahnelenen “Atatürk ve Kurtuluş Savaşı” adlı söz korosuyla devam etti. “Atatürk ve Kurtuluş Savaşı” adlı söz korosunda öğrencilerimiz; ulusumuzun kurtuluş hikâyesini, şiir, şarkı ve marşlarla anlattı. Söylenen marşlar dinleyenlerde coşku uyandırırken okulumuz öğrencilerinden Deniz TOPAL’ın seslendirdiği İzmir’in Kavakları ve Sarı Gelin adlı türküler, dinleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Okulumuz 5. Sınıf öğrencileri; Atatürk’ün ilkelerini İngilizce, Andımız’ı ise Almanca olarak seslendirdi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatından 8 ay önce Bursa’da katıldığı son baloyu anlatan  “Son Balo Vals ve Zeybek” adlı belgesel izlendi. Ardından okulumuz kolej ve fen lisesi öğrencileri tarafından vals ve zeybek gösterisi sahnelendi.

Sonrasında okulumuz fen lisesi öğrencilerinden Çağhan DAYANIR, Orhan Şaik Gökyay’dan “Bu Vatan Kimin” adlı şiiri okudu. Ardından sahnelenen seğmen oyunu ile izleyenler keyifli dakikalar geçirdi.

Okulumuz orkstrası “Cosmos” mini bir konser verdi. Orkestramızın seslendirdiği Dönence, Ele Güne Karşı ve Senden Daha Güzel adlı parçalar dinleyenleri coşturdu.

Törenimiz, 10. Yıl Marşı’nın tüm salon tarafından tek ses, tek yürek olarak coşkulu bir şekilde söylenmesiyle sona erdi.

Unutmayalım ki,

Cumhuriyet, vatandır.

Cumhuriyet, millettir.

Cumhuriyet, hürriyettir.

Cumhuriyet, adalettir.

Cumhuriyet, Atatürk’tür; Atatürk!

Ömer Bedrettin Uşaklı’nın şiirinde söylediği gibi,

“Eğilmez başımıza taç yaptık hürriyeti

Zaferle kalbimize yazdık Cumhuriyeti.”

Yaşasın Cumhuriyet! 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!