96 YAŞINDA DEV BİR ÇINAR OLAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN DOĞUM GÜNÜNÜ ...

“Eğilmez başımıza taç yaptık hürriyeti

Zaferle kalbimize yazdık Cumhuriyeti.”

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde çöküşten kurtuluşa uzanan çetin yolun son noktası olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 96. yılını Özel Evrensel Okulları ailesi olarak büyük bir heyecan, gurur ve coşkuyla kutladık.

Okulumuz konferans salonunda gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Töreni’nde tüm Özel Evrensel Okulları ailesi velileri ve konuklarıyla, en küçüğünden en büyüğüne tüm öğrencileriyle, öğretmenleri ve yöneticileriyle hazır bulundu.

Törenimiz okulumuzun 7. sınıf öğrencilerinin oluşturduğu bando takımının gösterisi ile başladı. Bando gösterisinin ardından Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK; bu toprakları bizlere yurt yapan, ülkemizin ve ulusumuzun dirliği ve birliği için canlarını feda eden aziz şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklâl Marşımız okundu.

Tarih Öğretmenimiz Zeynel Abidin Temizkan, günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş sürecinde yaşanan zorluklardan, Cumhuriyet değerlerinden, Cumhuriyetimizi korumak ve yüceltmek için üzerimize düşen görevlerden bahsetti.

Törenimiz, Özel Evrensel Kolej ve Fen Lisesi 9. Sınıf öğrencileri tarafından sahnelenen “Dünya Tarihinde Cumhuriyet” adlı söz korosuyla devam etti. Söz korosunda öğrencilerimiz; ulusumuzun kurtuluş hikâyesini, şiir, şarkı, drama ve marşlarla anlattılar. Söz korosunun son kısmında sahneye çıkan ortaokul 5. Sınıf öğrencilerimiz marşlarımıza coşkuyla eşlik ettiler.

Söz korosunun ardından okulumuz orkestrası “Band-aj” mini bir konser verdi. Törenimiz, 10. Yıl Marşı’nın tüm salon tarafından tek ses, tek yürek olarak coşkulu bir şekilde söylenmesiyle sona erdi.

Unutmayalım ki,

Cumhuriyet, vatandır.

Cumhuriyet, millettir.

Cumhuriyet, hürriyettir.

Cumhuriyet, adalettir.

Cumhuriyet, Atatürk’tür; Atatürk!

Yaşasın Cumhuriyet! 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!

Ne mutlu Türk’üm diyene!