Benim Şiirim Sizin Şiiriniz Hangisi

Sevdiklerinizin Kalbinden Tutun

Okuduğunuzda duygularımızı harekete geçiren sözcükler bütünüdür şiir. Şiir sevgidir, duyumsayabilmektir; dünyaya başka gözlerle bakabilmek, kalbinle dokunabilmektir. Bir insana dokunmak ise evrenin yüreğine dokunmaktır.  Günümüz şairlerinden Nuri Pakdil de “İnsanı kalbinden tutamadınız mı görün, nasıl kayıp gidecek elinizden.” der.

Yaşamınızın en az bir anında duygularınızın coşkun seline kapılıp bir iki dize karalamayan var mı? Ya da duygularınıza tercüman olamayıp çaresiz kaldığınız oldu mu? İşte şiir bu çaresizliğin ilacıdır.

“Benim Şiirim” adıyla, öncelikle öğrencilerimizin seçtikleri şiirlerin, şarkıların, türkülerin seslendirildiği şiir dinletimiz okulumuz konferans salonunda yapıldı. Program arasına 23 Aralık’ın, yedek subay olarak Menemen’de görev yapan Öğretmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın Cumhuriyet düşmanlarınca katledilişinin yıl dönümü olması nedeniyle onun ve tüm şehitlerimizin anıldığı bir bölüm de eklendi. Bu bölümde Tarih öğretmenimiz Serkan KÜÇÜK bir konuşma yaparken Genel Müdürümüz Semra BÜYÜKAĞAOĞLU da bir şiir okudu.

Öğrencilerimizin başarılı sunumu herkes tarafından coşkun duygularla ve büyük beğeniyle izlendi.

Sevdiklerinizin kalbinden tutun,  onlar elinizden kayıp gitmeden.