Çanakkale Destanının 100. Yılı

“Bulutlar sarmıştı her yanı, kapkara bir geceydi; yağmur, bardaktan boşanırcasına yağıyordu.  Yedi düvelin gemilerinden yükselen top, tüfek sesleri her yanı inletiyordu. Mustafa Kemal’in askerleri, aslanlar gibi dövüşüyordu ve Çanakkale, kahramanca direniyordu.  Kükrüyordu tepeden,  Mustafa Kemal: Vatanıma ayak basacaksa düşman, yaşamanın ne gereği var. En son nefer ölünceye kadar,  dövüşeceksiniz aslanlar. Görecek bütün dünya, ne aslanlar doğururmuş, Emineler, Hatçeler, Ayşeler, Fatmalar…”

Özel Evrensel Okulları olarak İstikâl Marşı’nın Kabulü, Çanakkale Zaferi’ni Kutlama ve Şehitlerimizi Anma Törenini velilerimizin de katılımıyla okulumuz konferans salonunda gerçekleştirdik.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve kendini bu yurda adamış şehitlerimiz anısına saygı duruşu ile İstiklâl Marşı’mızın okunmasından sonra kürsüye gelen Tarih Öğretmenimiz Gülseren TEKMAN, konuşmasında gençlere seslendi. Şehitlerimize olan borcumuzu çok çalışarak, sahip olduğumuz mesleğimizi çok iyi yaparak ödeyebileceğimizi vurguladı.

Ortaokul 7. Sınıf öğrencilerimizin hazıladığı İstiklâl Marşı’mızın yazılışını anlatan drama ilgiyle izlendi. 11. Sınıf öğrencilerinden Yiğit KÖHNETARFUN ile Eyüp PELİT, Çanakkale şehitlerine yazdıkları mektuplarla seslendiler, duygularını dile getirdiler.

1. sınıf öğrencilerimiz “100 Yıllık Ders: Çanakkale” adlı çalışmada, savaş sırasında cephe gerisinde askerlerimizin yaşadıklarını canlandırdılar.

Büyük bir beğeniyle izlenen törenimizde Hazırlık sınıfının da katılımıyla öğrencilerimiz, söyledikleri solo ve koro türkülerle izleyenlere duygulu anlar yaşattılar.