EĞİTİM ÖĞRETİM DESTEĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI

VELİLERİMİZİN DİKKATİNE

5580 Sayılı Kanun Kapsamındaki Özel Okullarda Öğrenim Gören/Görecek Öğrenciler için Verilecek Eğitim ve Öğretim Desteği Uygulama e-Klavuzu yayınlanmıştır. Bu kapsamda, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında eğitim desteğinden yararlanmak isteyen velilerimizin uygulamaya dair dikkat etmesi gereken konular aşağıda belirtilmiştir.

1. Başvurular 16 Ağustos 2018 tarihinde başlayacak ve 6 Eylül 2018 tarihinde sona erecektir.

2. Eğitim ve öğretim desteği alacak öğrencilerimizin başvuruları ilgili müdürlüklerimizden yapılacaktır. Resmi okullara başvurmanıza gerek yoktur.

3. Okulumuza yeni kayıt yaptıran ve eğitim-öğretim desteği almayan anasınıfı dahil her sınıf düzeyindeki öğrenci velileri eğitim-öğretim desteği başvurusu yapabilir.

4. 2017-2018 eğitim öğretim yılında destekten yararlanan öğrencilerimizden, 2018 Eylül ayında;
İlkokul 1, Ortaokul 5 ve Lise 9. Sınıflara başlayacakların tekrar başvuru yapmaları gerekmektedir. Diğer sınıflara devam eden öğrencilerimizin, (Örneğin; ilkokul ise ilkokul kademesini geçene kadar, ortaokul ise ortaokul kademesini geçene kadar, lise ise liseden mezun oluncaya kadar.) okullarını bitirene kadar destekten yararlanacaklarından, başvuru yapmalarına gerek yoktur.

5. Başvuru ile ilgili yapılacak iş, işlemler ve istenilen belgeler Özel Öğretim Kurumları Eğitim ve Öğretim Desteği Uygulama e-kılavuzunda belirtilmiştir. E-Kılavuz için aşağıdaki linke tıklayınız.

Etiketler: Evrensel Kolej, eğitim ve öğretim desteği