ETNOGRAFYA MÜZESİ GEZİSİ

Evrensel Kolej 11. sınıf öğrencileri 27.02.2015 tarihinde Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi ile  Etnografya Müzesi’ni ziyaret ettiler.

Mustafa Kemal Atatürk’ün isteği üzerine Mimar Arif Hikmet Koyunoğlu’nun projelendirdiği bu binada, öğrencilerimiz; Cumhuriyet öncesinden günümüze ulaşan heykel, seramik, baskı ve Türk süsleme sanatına ait eserleri dikkatle incelediler. Bunun yanı sıra Şeker Ahmet Paşa, Halil Paşa, İbrahim Çallı, Hikmet Onat ve Namık İsmail gibi Türk ressamların resimlerini görme fırsatı buldular.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün naaşı   bilindiği gibi bu binadaki geçici kabre konulmuştur. Bugünkü Anıtkabir yapılıncaya kadar 15 yıl burada kalmıştır. İlk devlet müzesi olma özelliği taşıyan Etnografya Müzesi’nde Geleneksel Türk Kıyafetleri, süs eşyaları, çeşitli yörelere ait halı ve kilim örnekleri, Osmanlı dönemine ait silahlar, Türk çini porselenleri, 12-15. yüzyıllara ait kapı örnekleri yer almaktadır. Kültürümüzün en güzel örneklerini görebildiğimiz bu müzede, geleceği inşa edecek Evrensel gençliği; geçmişin onlar için ne kadar önemli olduğunu bunun yanı sıra tarihi ve kültürel değerlerimizi korumanın gerekliliğini öğrendiler.