EVRENSEL CARIBOU MATEMATİK OLİMPİYATLARINDA DÜNYA BİRİNCİSİ
Önyükleme

Evrensel Kolej Duyuru Detay

Evrensel Kolej Uluslararası Kanada Uluslararası Caribou Matematik Yarışmasında büyük başarı yakaladı. Öğrencilerin matematiği sevmeleri ve problem çözmeye yönelik keyifli vakit geçirmelerini amaçlayan, Kanada merkezli Uluslararası Caribou Matematik Yarışmasında 3. sınıf öğrencilerimizden Cemre SAMANCI Dünya genelinde 7960 öğrencinin katıldığı yarışmada ALTIN MADALYA alarak DÜNYA BİRİNCİLİĞİ elde etti. Evrensel KOLEJ bu başarısı ile Dünya genelinde en iyi okullar arasına girme başarısını yakaladı.

Uluslararası ölçekte çevrim içi düzenlenen yarışma, Kanada`nın Brock Üniversitesince öğrencilere matematiği sevdirmek ve problem çözerken keyifli vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla 1. sınıftan 12. sınıfa kadar 6 kategoride her eğitim öğretim yılında 6 kez yapılmaktadır. İngilizce, Fransızca ve Farsça dillerinde öğrencilerin üst düzey matematik becerilerinin ölçüldüğü organizasyonun 2023-2024 eğitim öğretim yılında 6`ncı oturumları 1-2 Mayıs`ta gerçekleştirildi.

Cemre’nin sınıf öğretmeni Aysel BARAN, Cemre’nin hem okulu hem de Türkiye`yi yarışmada çok iyi temsil ettiğine işaret ederek, 3 yıldır matematik dersinde yaptığımız çalışmalar ve Cemre’nin özel çabası sonucu onun DÜNYA BİRİNCİSİ olmayı başardığını ifade etti.

Temel hedeflerinin öğrencilerin matematiğe ilgilerini artırmak ve sevmelerini sağlamak, özel yeteneklerini keşfetmek olduğunu dile getiren BARAN, "Bu kapsamda çok farklı çalışmalar içinde sürdürdüğümüz yapıda Cemre`nin böyle bir başarı elde etmesi bizleri gururlandırdı. Öğrencimizi tebrik ediyoruz." dedi.

İşte Başarı Yakalayan Öğrencimiz

 

İsim

 

Kategori

 

% DİLİM

CEMRE SAMANCI

3*4

DÜNYA BİRİNCİSİ (1/7960)

 

Uluslararası düzenlenen bu yarışmada gösterdikleri üstün başarıdan dolayı dereceye giren öğrencimizi Özel Evrensel Eğitim Kurumları Kurucusu Cavit GÜRSOY, Genel Müdürü Semra BÜYÜKAĞAOĞLU ve Proje Koordinatörü Bülent IŞIK, Cemre`den böyle bir başarıyı beklediklerini söyleyerek elde edilen sonucun gurur verici olduğunu belirttiler.

Öğrencilerimizi matematiğe olan ilgileri ve katılımlarından dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.


Paylaş:

Etiketler: evrensel kolej, caribou, matematik yarışması