EVRENSEL KOLEJDE 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA VE GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI...
Önyükleme

Evrensel Kolej Duyuru Detay

Özel Evrensel Ailesi olarak 19 Mayıs, Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramımızı gerçekleştirdiğimiz törenimizle büyük bir coşkuyla kutladık.

Atatürk’ün açtığı bilim yolu ve gösterdiği hedefler doğrultusunda çağdaş, bilim temelli düşünen öğrenciler yetiştirme hedefinde ve azminde olan Özel Evrensel Okulları; Mustafa Kemal Paşa’nın Millî Mücadele’yi başlatmak için Samsun’a çıkışının 105. yıl dönümünde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutladı.

6 ve 7. sınıf öğrencilerinden oluşan Özel Evrensel Kolej Bando Takımı ile başlayan törenimiz Ulu Önder Atatürk ve aziz şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Okulumuz Sınıf Öğretmenlerinden Aysel Baran’ın günün anlam ve önemiyle ilgili yaptığı konuşmasının ardından Kolej ve Fen Lisesi 11. sınıf öğrencilerimizin hazırlayıp sunduğu “Uzun Bir Yol Hikâyesi” adlı söz korosu ise büyük bir ilgi ve beğeniyle izlendi. Öğrencilerimiz, “Mustafa Kemal, Samsun’a hiç çıkmasaydı bizleri nasıl bir gelecek bekliyordu?” temalı söz korosunda Samsun’dan başlatılan kurtuluş mücadelesini şiirsel bir anlatım ve marşlarla zenginleştirerek izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Söz korosunun ardından ise Fen Lisesi 11/A sınıfından öğrencimiz Duru Zülal GÖKÇE, Atatürk’ün “Gençliğe Hitabe”sini gür bir sesle okudu; Atatürk’ün bu önemli ve bugünlere ışık tutan, Türk gençliğine yol gösteren sözlerini bir kez daha belleklerimizde tazeledi. Sonrasında ise “Gençliğin Ata’ya Cevabı” adlı yemin metnini Fen Lisesi 11/B sınıfından öğrencimiz Nehir ÖZÇAKIR seslendirdi.  Salondaki küçük büyük herkes bu yemin metnini birlikte okudu, herkes içindeki Atatürk sevgisi ve bağlılığını gür ve inançlı bir şekilde haykırdı.

“Spor, yalnız beden kabiliyetinin bir üstünlüğü sayılmaz. İdrak ve ahlâk da bu işe yardım eder. Zekâ ve kavrayışı kısa olan kuvvetliler, zekâ kavrayışı yerinde olan daha az kuvvetlilerle başa çıkamazlar. Ben sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlâklısını severim.” Ulu Önder Atatürk’ün bu sözlerini ilke edinen Evrensel Gençliğinin hazırladığı kule gösterisi ise izleyenleri hayran bıraktı. Öğrencilerimiz, haftalarca çalıştıktan sonra ortaya çıkardıkları bu gösterinin sonunda kurdukları kulenin en tepesinde ise Atatürk’ün resminin üzerinde olduğu bayrağımızı açarak Türk gençliğinin bedenen de her zaman cumhuriyetini ve değerlerini korumak üzere hazır olduğu mesajını verdiler.

Törenimiz Kolej ve Fen Lisesi 9. sınıf öğrencilerimizin hazırlayıp sunduğu İngilizce – Almanca Koronun ardından Kolej ve Fen Lisesi 9, 10, 11 ve 12. sınıftan öğrencilerimizin hazırladığı zeybek, zumba, vals ve solo baleden oluşan dans gösterinden sonra 7. sınıftan öğrencilerimizin hazırladığı ip atlama gösterisiyle devam etti.

 İlkokul öğrencilerimizin jimnastik gösterisinin ardından 100. Yıl Marşımızın tüm davetliler tarafından tek ses, tek yürek olarak coşkulu bir şekilde söylenmesiyle törenimiz sona erdi.

 


Paylaş:

Etiketler: evrensel kolej, 19 mayıs, Atatürk'ü anma, gençlik ve spor bayramı