EVRENSEL KOLEJ’DE 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI ...

Atatürk’ün açtığı bilim yolu ve gösterdiği hedefler doğrultusunda çağdaş, bilim temelli düşünen öğrenciler yetiştirme hedefinde ve azminde olan Evrensel Kolej, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutladı.

Ulu Önder Atatürk ve aziz şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlama törenimiz, Atatürk’ün Samsun’dan başlattığı Kurtuluş Savaşı’mızı anlatan bir yansıyla devam etti. Yansıdan sonra kürsüye çıkan okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinden Gizem KURTULUŞ, günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yaptı.

Kolej ve Fen Lisesi 11. Sınıf öğrencilerimizin hazırlayıp sunduğu “Kurtuluşa Giden Yol” adlı söz korosu ise büyük bir ilgi ve beğeniyle izlendi. Öğrencilerimiz, Samsun’dan başlatılan kurtuluş mücadelesini şiirsel bir anlatım ve marşlarla zenginleştirerek izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Söz korosunun ardından ise Fen Lisesi 9 / B sınıfından öğrencimiz Umut İNANÇ, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni gür bir sesle okudu ve Atatürk’ün bu önemli ve bugünlere ışık tutan, Türk gençliğine yol gösteren sözlerini bir kez daha belleklerimizde tazeledi. Sonrasında ise Fen Lisesi 11 / A sınıfından Feyza KILIÇ, Gençliğin Atatürk’e Cevabı adlı yemin metnini salondaki küçük büyük herkesle birlikte okudu; herkes içindeki Atatürk sevgisi ve bağlılığını gür ve inançlı bir şekilde haykırdı.

Kolej ve Fen Lisesi 10 ve 11.sınıf öğrencilerimizin hazırlamış olduğu Zumba, halk oyunu ve geleceğin gençleri olan ilkokul 2.sınıf öğrencilerimizin hazırladığı dans gösterisi ile törenimiz devam etti.

“Spor, yalnız beden kabiliyetinin bir üstünlüğü sayılmaz. İdrak ve ahlâk da bu işe yardım eder. Zekâ ve kavrayışı kısa olan kuvvetliler, zekâ kavrayışı yerinde olan daha az kuvvetlilerle başa çıkamazlar. Ben sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlâklısını severim.” Ulu Önder Atatürk’ün bu sözlerini ilke edinen Evrensel Gençliğinin hazırladığı jimnastik gösterisi ile yaptıkları kule ise izleyenleri hayran bıraktı. Öğrencilerimiz, haftalarca çalıştıktan sonra ortaya çıkardıkları bu gösterinin sonunda kurdukları kulenin en tepesinde ise Atatürk’ün resminin üzerinde olduğu bayrağımızı açarak Türk gençliğinin bedenen de her zaman cumhuriyetini ve değerlerini korumak üzere hazır olduğu mesajını verdiler.

Jimnastik ve kule gösterisinin ardından okulumuzda 2017/2018 eğitim ve öğretim yılında 5-6.sınıflar, 7-8.sınıflar ve lise sınıfları arasında düzenlenen satranç, masa tenisi, voleybol, basketbol ve futbol turnuvalarının ödül töreni yapıldı; başarı gösteren öğrenci ve sınıflara madalyaları takdim edildi.

Törenimizin sonunda ise okulumuz müzik öğretmeni Burcu Dila DOĞRU ve öğrencilerimizin hazırladıkları müzik şöleni yer aldı. Söylenen şarkılar izleyenleri coşturdu, ruhlarımız müzikle doydu.

19 Mayıs Atatürk’ün doğum günüdür. 19 Mayıs, kurtuluş güneşinin Samsun’da parladığı gündür. 19 Mayıs Türk Milletinin, kurtuluşa adımını attığı gündür. 19 Mayıs Türk Milletinin önderini bulduğu gündür. Bir kez daha ve daha büyük bir coşkuyla haykırıyoruz: 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLU OLSUN!

Etiketler: Evrensel Kolej, 19 Mayıs, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, tören