Evrensel Okulları Çanakkale’de

Evrensel Okulları öğrencileri ve öğretmenlerinden oluşan bir grup 19-20 Mart günleri şehit kanlarıyla sulanmış kutsal topraklara yaptıkları gezide atalarını andı.

19 Mart Cumartesi,  yağmurlu bir havada Asos, Behramkale, Zeus Altarı, Adakale,Tahtakuşlar Köyü Özel Etnografya Müzesi, Zeytinyağı Müzesi gezildi. Truva Antik Kenti’ne vardığımızdaysa güneş içimizi ısıtan yüzünü gösterdi. Muhteşem doğa ise büyüleyiciydi.

Geceyi deniz kıyısındaki güzel bir otelde geçiren grubumuz, 20 Mart Pazar günü Gelibolu’da bulunan şehitlikleri ziyaret etmek üzere feribotla Eceabat’a geçti. Gün boyu süren ziyaretimiz her birimiz için çok önemli ve anlamlıydı. Hepimiz duygu dolu anlar yaşadık.

Her yıl olduğu gibi dolu dolu yaşanan ama doyulamayan güzel bir gezi  gerçekleştirilmiştik.

Öğrenci İzlenimleri

Çanakkale gezisi boyunca bilmediğim pek çok şeyi öğrendim, bildiklerimi hatırlayıp hüzünlendim. İlk gün gezdiğimiz Truva’da mitolojik tanrılar ile ilgili bilgi edindik ve şehri gezerek kalıntıları inceledik. İkinci gün ise şehitlerimizi ziyaret ettik ve Çanakkale Savaşı ile ilgili pek çok şeyi yerinde gördük. Turist rehberimiz, öğretmenlerimiz ve arkadaşlarımızla gezdiğimiz bu topraklar beni okadar etkiledi ki bırakıp Ankara’ya gelmek istemedim.

Her bireyin oraları gidip görmesi, Çanakkale ruhunu yerinde hissetmesi gerektiğini bir kez daha anladım. Bu gezi için, emeği geçen ve katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum.

Zeynep Doğa ÖZGÜÇ, K/9A