EVRENSEL OKULLARI OLARAK BİR KEZ DAHA HAYKIRDIK, ÇANAKKALE GEÇİLMEZ...

EVRENSEL OKULLARI OLARAK BİR KEZ DAHA HAYKIRDIK: ÇANAKKALE GEÇİLMEZ, GEÇİLEMEZ!

EVRENSEL OKULLARI AİLESİ OLARAK İSTİKLAL ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY’U, EBEDî BAŞKOMUTANIMIZ ATATÜRK’Ü VE AZİZ ŞEHİTLERİMİZLE GAZİLERİMİZİ ANDIK; ÇANAKKALE ZAFERİMİZİ KUTLADIK!

Törenimiz saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy ve İstiklâl Marşımızın yazılış sürecini anlatan bir yansıyla başladı. Yansının ardından ilkokul sınıf öğretmenlerimizden Suna ÇELEBİOĞLU, İstiklal Marşı’nın kabulünün anlam ve önemiyle ilgili konuşmasını yaptı. Öğrencimizin konuşmasından sonra sahneye çıkan 7/B ve 7/C sınıfından öğrencilerimiz İstiklal Marşımızın tamamını coşkulu bir şekilde okudular. Ardından Çanakkale Savaşları’nı anlatan kısa bir yansı izlendi. Sonrasında Biyoloji öğretmenimiz Sevil KANTOS, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin anlam ve önemiyle ilgili konuşmasını yaptı. Daha sonra kürsüye çıkan Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Mehmet NİZAMOĞLU, Mehmet Akif’in Çanakkale kahramanlarına ithafen yazdığı destansı şiiri “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiirini seslendirdi. Dinleyenlere duygusal anlar yaşatan bu destansı şiir, Çanakkale ruhunu bir kez daha hissetmemize yardımcı oldu. Sonrasındaysa Kolej 9/B sınıfından öğrencimiz Mehmet Berke GÜNBULUT, Atatürk’ün Anzak askerlerinin kendisine yazdığı mektuba cevaben yazdığı mektubun Almancasını okudu; okulumuz İngilizce öğretmenlerinden Ali Rıza ÖZTOPRAK da günün anlam ve önemini belirten İngilizce bir konuşma yaptı.

Fen Lisesi ve Kolej 10.sınıf öğrencilerimiz “Bir Destandır Çanakkale” adlı söz korosunu sundular. Çanakkale Savaşları’nın coşkulu bir söyleyişle anlatıldığı bu izlence, izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Türk ulusuna İstiklal Marşı’nı armağan eden Mehmet Akif Ersoy’u, 107 yıl önce dünyanın görüp görebileceği en vahşi savaşta vatanları için canlarını hiçe sayan aziz şehit ve gazilerimizi, Çanakkale’de büyük askerî dehasıyla imkânsız deneni gerçekleştiren ebedî başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyoruz.

Ve tekrar haykırıyoruz: ÇANAKKALE GEÇİLMEZ!

Etiketler: evrensel kolej, 18 mart, Çanakkale zaferi, Mehmet Akif, Ersoy, İstiklal marşı