EVRENSEL OKULLARI OLARAK BİR KEZ DAHA HAYKIRDIK ÇANAKKALE GEÇİLMEZ,...

EVRENSEL OKULLARI AİLESİ OLARAK İSTİKLAL ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY’U, EBEDî BAŞKOMUTANIMIZ ATATÜRK’Ü VE AZİZ ŞEHİTLERİMİZLE GAZİLERİMİZİ ANDIK; ÇANAKKALE ZAFERİMİZİ KUTLADIK!

Törenimiz saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy ve İstiklâl Marşımızın yazılış sürecini anlatan bir yansıyla başladı. Günlerin anlam ve önemini belirten öğretmen konuşmasını Tarih öğretmenlerimizden Güler Ceren ÇOKER yaptı. Öğretmenimizin konuşmasından sonra sahneye çıkan 7.sınıf öğrencilerimiz “Canlar İçin Can Verenler” adlı canlandırmayla İstiklal Marşımızın tamamını coşkulu bir şekilde okudular. Ardından Çanakkale Savaşları’nı anlatan kısa bir yansı izlendi. 6.sınıf öğrencilerimizden oluşan koro iki türkü ve bir marşı coşkulu bir şekilde okudu. Sonrasında ise İstiklal Şairimiz Mehmet Akif’in Çanakkale kahramanlarına ithafen yazdığı destansı şiiri “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiirini Fen Lisesi 10/A sınıfından öğrencilerimiz Duru Zülal GÖKÇE ve Tulgar Batu ALAN seslendirdi. Dinleyenlere duygusal anlar yaşatan bu destansı şiir, Çanakkale ruhunu bir kez daha hissetmemize yardımcı oldu. Fen Lisesi ve Kolej 9 ve 10.sınıf öğrencilerimiz “Çanakkale: Direndik, Kazandık” adlı söz korosunu sundular. Çanakkale Savaşları’nın coşkulu bir söyleyişle anlatıldığı bu izlence, izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Türk ulusuna İstiklal Marşı’nı armağan eden Mehmet Akif Ersoy’u, 108 yıl önce dünyanın görüp görebileceği en vahşi savaşta vatanları için canlarını hiçe sayan aziz şehit ve gazilerimizi, Çanakkale’de büyük askerî dehasıyla imkânsız deneni gerçekleştiren ebedî başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyoruz.

Ve tekrar haykırıyoruz: ÇANAKKALE GEÇİLMEZ, GEÇİLEMEZ!

Etiketler: evrensel kolej, 18 mart, Çanakkale zaferi, Mehmet Akif, Ersoy, İstiklal marşı