EVRENSEL OKULLARI OLARAK BİR KEZ DAHA HAYKIRDIK, ÇANAKKALE GEÇİLMEZ...

İSTİKLÂL ŞAİRİMİZİ, EBEDî BAŞKOMUTANIMIZ ATATÜRK’Ü VE AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ ANDIK; ZAFERİMİZİ KUTLADIK!

Evrensel Eğitim Kurumları olarak 12 Mart İstiklâl Marşı’nın Kabulü ile 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni Kutlama ve Şehitleri Anma programını yaptık.

Törenimiz İstiklâl Şairi Mehmet Akif Ersoy ve İstiklâl Marşımızın yazılış sürecini anlatan bir yansıyla başladı. Yansının ardından 7. Sınıf öğrencimiz Nisa Balcı, İstiklal Marşı’nın kabulünün anlam ve önemiyle ilgili konuşmasını yaptı. Öğrencimizin konuşmasından sonra sahneye çıkan 4. sınıf öğrencilerimiz İstiklâl Marşımızın tamamını coşkulu bir şekilde okudular. Ardından Çanakkale Savaşları’nı anlatan kısa bir yansı izlendi. Sonrasında Türkçe öğretmenimiz Onur Balcı, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin anlam ve önemiyle ilgili konuşmasını yaptı. Daha sonra kürsüye çıkan Fen Lisesi 12. sınıf öğrencilerimizden Doğa Berke Bozkurt, “Vatan Sağ Olsun” adlı hikâyesini okudu.

Fen Lisesi 9.sınıf öğrencilerimiz “Bir Destandır Çanakkale” adlı söz korosunu sundular. Okulumuzun farklı sınıflarından öğrencilerimiz de türkülerle, dramalarla söz korosuna katkıda bulundular. Çanakkale Savaşları’nın şiirler, türküler, marşlar, dramalarla anlatıldığı bu izlence; izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Bu millete İstiklâl Marşı’nı armağan eden Mehmet Akif Ersoy’u, 103 yıl önce dünyanın görüp görebileceği en vahşi savaşta vatanları için canlarını hiçe sayan aziz şehitlerimizi, Çanakkale’de büyük askerî dehasıyla imkânsız deneni gerçekleştiren ebedî başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyoruz.

Etiketler: Evrensel Kolej, Çanakkale, Mehmet Akif, İstiklal Marşı