Evrensel’de 19 Mayıs Coşkusu

Evrensel ailesi; 19 Mayıs benim doğum günüm, diyen Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ün doğumunun 135. yılında onu anmak, anlamak ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını  kutlamak için Spor ve Kültür Merkezi Konferans Salonunda hazır bulundu.

Törenimiz, okulumuz bando takımının konseriyle başladı. Öğrencilerimizin performansı büyük alkış aldı. Gençlik adına konuşan 10. sınıf öğrencisi Doğa Berke BOZKURT, ulusal birliği sağlamanın yolunun “milli eğitim”den ve kendini Türk hissetmekten geçtiğini vurgularken oldukça heyecenlıydı. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Sevim ÖZCAN; Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti için bir başlangıç, Atatürkçülüğün ise bir felsefe, bir ilkeler bütünü, uygarlık yolunu aydınlatan bir ışık olduğuna dikkat çekerek sorunların bu anlayışı devam ettirerek çözülebileceğini belirtti.

10 ve 11. sınıf öğrencilerinden oluşan söz korosu, türküler ve marşların da bulunduğu “Senin Sayende Mustafa Kemal” adlı çalışmayı seslendirdi. Bu Gençlik Bayramında lise öğrencilerimizini çeşitli dansları, nefes kesen spor gösterileri ise izleyicilerden büyük alkış aldı.

Okul orkestramızın değişik bir yorumla seslendiridiği “Sarı Saçlım Mavi Gözlüm” türküsü ve “İzmir Marşı”ına herkes eşlik etti.  “Onuncu Yıl Marşı’nın  hep birlikte coşkuyla söylenmesinin ardından törenimiz sona erdi.

“Öyle bir meşale yaktın ki  bize ey Atatürk

Senin evladın olan artık izinden dönmez

Ölümün başka ateşler yaktı gönüllerde ama

Güneşin nuru söner, bağımsızlık ve uygarlık ateşi sönmez”