Evrensel’de Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

En Büyük Bayramımızın 92’ncisini okulumuz   konferans salonunda yaptığımız görkemli ve coşkulu bir törenle kutladık.

Velilerimizin de yoğun ilgi gösterdiği törenimiz, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından Evrensel Ortaokulu öğrencilerinden oluşan koronun seslendirdiği iki marşla başladı.  Tarih Öğretmenimiz Esra ULUDAĞ konuşmasında cumhuriyetin erdemlerine vurgu yaptı.

“Dede Korkut Ulusu Tutsaklıktan Kurtaran Mustafa Kemal Destanını Beyan Eder” adlı oratoryo Fen Lisesi 9 A ve 9B ile Evrensel Okullarının her sınıfında seçilmiş öğrencilerce seslendirildi. Oratoryoda Kurtuluş Savaşı süreci bilge ozan Dede Korkut’un dilinden anlatılırken koro ve soloya türküler, marşlar da katıldı. Anadolu’nun saklı, yürekli, özverili kahramanları da unutulmadı: Erzurum’da Nene Hatun, Antep’te Karayılan, Maraş’ta Sütçü İmam, Ege’de Kara Fatma, Yörük Ali, Kastamonu’da Şerife Bacı. Duygunun ve coşkunu doruklarda gezindiği  bu bölümün  sonunda  öğrencilerimiz ayakta alkışlandı.

Okul orkestramızın mini konserinden sonra Onuncu Yıl Marşı’mızı  kocaman Evrensel ailesi olarak tek ses, tek yürek  büyük bir coşkuyla söyledik.

“Hep Cumhuriyet, Sonsuza Kadar Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Türkiye Cumhuriyeti”