EVRENSEL’DE ŞİİR ŞÖLENİ

“Şiirler Şarkı Söyler”

Şiir öyle bir manevi mucize ki sadece duyulan, hissedilen hayatın derin izlerini taşımaz. Bir insan tatmadan yazabiliyorsa ölümü, bu şiirin sonsuzluğudur işte. Her şeye bir nokta koyuyoruz da şiire bir nokta koyamıyoruz işte.

“Bestelenmiş Şiirler” temasıyla hazırladığımız ve Özel Evrensel Kolej ile Fen Lisesi öğrencilerinin görev aldığı şiir dinletimiz tam bir şiir ve müzik şölenine dönüştü.

Türk edebiyatının önde gelen şairlerinin yer aldığı ve bu şairlerin şiirlerinin bestelenerek ölümsüzleşen eserleri Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimiz tarafından seçildi. Velilerimizin de yoğun ilgi gösterdiği dinletimiz büyük bir beğeniyle izlendi.

Dinletimiz sanata ve sanatçıya büyük önem veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş Türk edebiyatının unutulmaz sanatçıları için saygı duruşu, ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun “Türküler Dolusu” şiiriyle kültürümüzün temel taşlarından olan türkülerimizin değeri vurgulandı. Ardından büyük halk ozanımız Âşık Veysel’in Uzun İnce Bir Yoldayım adlı eseriyle Kara Toprak isimli şiiri seslendirildi. Seyircilerden büyük alkış alan bu parçalardan sonra yazmış olduğu şiirlerle ve besteleriyle gönüllerimizde taht kurmuş olan Neşet Ertaş’ın “Yazımı Kışa Çevirdin” adlı parçasını Müzik Öğretmenimiz Evren Coşar seslendirdi. Ardından Ahmet Arif, Ataol Behramoğlu, Can Yücel, Ülkü Tamer, Nazım Hikmet Ran, Atilla İlhan, Orhan Seyfi Orhon, Aziz Nesin gibi sanatçıların yazdığı unutulmaz eserleri öğrencilerimiz başarılı performansıyla seslendirdi. Okul orkestramızda yer alan öğrencilerimizin de performansları takdire şayandı.

Özveriyle çalışan öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi kutluyoruz.

Özel Evrensel Okullarında bir başka şiir dinletisinde görüşmek üzere.  Günlerinizin şiir tadında geçmesi dileğiyle…

Etiketler: Evrensel Kolej, şiir dinletisi