EVRENSEL’DE ULUSLARARASI MATEMATİK YARIŞMASI AMC 10 VE AMC 12 SINAV...

EVRENSEL’de Uluslararası Matematik Yarışması AMC 10/12 Sınavı (Mathematical Association of America) Başarıyla Uygulandı

60 yıllık geleneği olan Amerika Matematik Yarışmaları (AMC), Amerika Matematik Birliği (MAA) tarafından düzenlenmektedir. Bu yarışmaların amacı, ortaokul ve lise öğrencileri arasında matematiğe olan ilgiyi artırmak ve öğrencilerin üniversite öncesindeki matematik bilgisini güçlendirmektir. Aynı zamanda öğrencilere dünya çapındaki yaşıtlarıyla yarışma imkânı sağlamaktadır.

ABD’nin Lincoln şehrindeki Nebraska Üniversitesi tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası Matematik Olimpiyatı AMC-10/12 (American Mathematics Competitions ) sınavı için 10.sınıflardan 10 ,11.sınıflardan 3 ve 12.sınıflardan 7 öğrenci olmak üzere toplamda 20 öğrenci başvuru yapmış olup sınav okulumuzda başarıyla uygulanmıştır.

3 Şubat tarihinde gerçekleşen mock exam (deneme sınavı) uygulamasını başarıyla tamamlayan öğrencilerin katılım hakkı kazandığı sınav sonucuna göre tüm öğrencilerimiz 6 Şubat tarihinde gerçekleşen ve toplamda 75 dk süren sınav sonucunu beklemeye başladılar.

Etiketler: evrensel kolej, amc, amc10, amc12, sınav