KANGURU MATEMATİK 2024 TÜRKİYE FİNALİNDE EVRENSEL KOLEJ TÜRKİYE BİR...
Önyükleme

Evrensel Kolej Duyuru Detay

EVRENSEL KOLEJ ULUSAL VE ULUSLARARASI YARIŞMALARDA ŞAMPİYONLAR ÇIKARTMAYA DEVAM EDİYOR

Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması, 1991’den bu yana, Fransa merkezli "Association Kangourou Sans Frontieres" Derneğine bağlı olarak, 90’a yakın ülkede 7 milyondan fazla öğrencinin katılımıyla uygulanıyor. Derneğin kurucu ve yöneticileri Uluslararası Matematik Olimpiyatlarında da yöneticilik yapan farklı ülkelerden akademisyen ve matematikçilerden oluşmaktadır. Özellikle yaratıcı ve günlük hayattan seçilen problemler ile öğrencilerin matematiğe olan ilgisinin artırılması ve matematik becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir. Özellikle özgün ve günlük hayattan seçilen problemler ile öğrencilerin matematiğe olan ilgisinin artırılması ve matematik becerilerinin geliştirilmesi hedeflenen yarışmada Özel Evrensel Kolej 4 öğrencisi ile finale katılmaya hak kazandı. Her yıl yaklaşık olarak Türkiye'nin 81 ilinden, 2.500'ün üzerinde okul ve 140.000'e yakın öğrencinin katıldığı Kanguru Matematik Yarışması FİNALİNDE TÜRKİYE BİRİNCİSİ bu yıl Evrensel Kolej 11.sınıf Öğrencisi Ahmet Erhan AVCI Oldu. Ahmet Erhan AVCI bu başarısı ile 1-10 Ağustos tarihlerinde Polonya’da yapılacak olan Kanguru Dünya Matematik kampına katılım hakkı kazandı.

2023-2024 eğitim öğretim yılında Ahmet Erhan AVCI birçok başarıya imza atarak okulumuz ve ülkemizin gururu oldu. Uluslararası American Mathematics Olympiadlarında(AMO) öğrencimiz Ahmet Erhan AVCI, ALTIN MADALYA , "American Mathematics Competitions /AMC12 ‘de ALTIN MADALYA, KANADA CEMC Matematik Yarışmasında DISTINCTION ödülü, Türkiye ABC Matematik Sınavında TÜRKİYE İKİNCİLİĞİ, Türkiye Matematik Yarışması (TMY) TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ, World Mathematics Invitational (WMI)’  de ALTIN MADALYA, , ABD Wisconsin-Whitewater Üniversitesi Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü ve Awesome Math Summer Program tarafından her yıl düzenlenen  “Purple Comet Math Meet!” ‘de TÜRKİYE İKİNCİLİĞİ, Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatlarında GÜMÜŞ madalya, Asya Uluslararası Matematik Olimpiyatları Birliği (AIMO Union)’ da GÜNEY KORE finallerine davet, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavına 8 dalda 14625 öğrencinin başvurduğu sınav sonucunda yapılan değerlendirmelere göre öğrencimiz MATEMATİK alanında en iyi öğrenciler arasına girerek yaz okulu ve ikinci aşama sınavına katılmaya hak kazanmıştır.Öğrencimiz Ahmet ERHAN AVCI Kanada merkezli Uluslararası Caribou Matematik Yarışmasında dünya genelinde yaklaşık 70000 öğrencinin katıldığı yarışmada ALTIN MADALYA alarak DÜNYA BİRİNCİSİ olmuş ve tüm soruları en kısa sürede tamamlayarak en iyi öğrenci ödülüne layık görüldü. Evrensel KOLEJ bu başarısı ile Dünya genelinde en iyi okul olma başarısını elde etti. Ayrıca Asya’nın en geniş katılımlı Matematik Yarışması SASMO’da (Singapur-Asya Okulları Matematik Olimpiyatı) ALTIN madalya kazanarak Singapur’da yapılacak olan finaller için ücretsiz katılım hakkı kazanmıştır.

Özel Evrensel Eğitim Kurumları Öğrencileri ulusal ve uluslararası proje yarışmalarında kazanmış oldukları başarılarla Türkiye'de en çok madalya kazanan okul unvanını bu senede devam ettirdi. Dünya çapında 8 Kasım 2023 tarihinde düzenlenen Uluslararası American Mathematics Olympiad(AMO) Yarışmasına okulumuz 36 öğrencisi ile katıldı. Dünyadan birçok ülkenin katıldığı bu yarışmada, EVRENSEL KOLEJ öğrencileri  2 ALTIN, 9 GÜMÜŞ, 9 BRONZ ve 9 MANSİYON ile TOPLAM 22 MADALYA  kazanarak büyük bir başarıya imza attılar.

Özel Evrensel Eğitim Kurumları Mart ayı Amerika Copernicus Matematik Olimpiyatlarında 2 ALTIN, 3 GÜMÜŞ,3 BRONZ MADALYA ödülü  kazanarak büyük başarı yakaladılar. Bu başarıyı yakalayan öğrenciler New York - ABD'de yapılacak finale katılım hakkı kazanmışlardır.

“Türkiye ABC Matematik Yarışması”   ön eleme sınavları sonucunda 5 öğrencimiz ön elemeyi geçerek finale kalmıştır. Ankara’da  20 Nisan'da yüz yüze yapılan ön eleme sınavı sonuçlarına göre kendi kategorisinde 11.sınıf öğrencilerimizden Ahmet ERHAN AVCI 1.ci olarak finallere katılmaya hak kazanmıştır. Finalde ise TÜRKİYE İKİNCİLİĞİ elde etmiştir.

Kanada merkezli Uluslararası Caribou Matematik Yarışmasında 3. sınıf öğrencilerimizden Cemre SAMANCI Dünya genelinde 7960 öğrencinin katıldığı yarışmada ALTIN MADALYA alarak DÜNYA BİRİNCİLİĞİ elde etti. Evrensel KOLEJ bu başarısı ile Dünya genelinde en iyi okullar arasına girme başarısını yakaladı.

14-18 Temmuz tarihlerinde Güney Kore’de düzenlenen World Mathematics Invitational yarışmaları Final aşamasında ülkemizi temsil eden öğrencimiz Dilay GEDİK,  Dünya İKİNCİSİ olarak büyük başarı yakaladı…

Evrensel Kolej ortaokul ve lise öğrencilerimiz; yüzsüze gerçekleşen Singapur merkezli Asya’nın en geniş katılımlı Matematik Yarışması SASMO’ya (Singapur-Asya Okulları Matematik Olimpiyatı) 24 Mart 2024 tarihinde katıldı.5 öğrencimiz SINGAPORE & ASIAN SCHOOLS MATH OLYMPIAD 2024’de ALTIN MADALYA kazandı. Ayrıca SASMO'da EVRENSEL KOLEJ matematik olimpiyat takımı 5 ALTIN, 5 GÜMÜŞ, 17 BRONZ ve 7 MANSİYON ile alarak TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ elde etti.

“Purple Comet! Math Meet” 2003 yılından beri düzenlenen çevrimiçi ve uluslararası takım matematik yarışmasıdır. “Purple Comet Math Meet!” ABD Wisconsin-Whitewater Üniversitesi Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü ve Awesome Math Summer Program tarafından her yıl düzenlenen bu yılki yarışmada; Okul takımımız, LİSE kategorisinde TÜRKİYE İKİNCİSİ ORTAOKUL kategorisinde TÜRKİYE BİRİNCİSİ olarak büyük başarı yakalamıştır.

2024 Türkiye Matematik Yarışmasında Evrensel Kolej Altın ve Gümüş Madalya ile Şampiyon oldu.Ankara’da yüz yüze yapılan final sınavı sonuçlarına göre kendi kategorilerinde 11.sınıf öğrencilerimizden Ahmet ERHAN AVCI 1.ci olarak ALTIN MADALYA ve Mehmet Batur KIL 2.ci olarak GÜMÜŞ MADALYA almaya hak kazanmıştır. Dereceye giren öğrencilerimizi ve danışman öğretmenimizi kutluyoruz.

Evrensel Kolej Uluslararası Amerika AMC 10-12 Sınavında 2 Altın,2 Gümüş, 3 Bronz Madalya İle Şampiyon Oldu. Dünyadan birçok ülkenin katıldığı bu yarışmada, EVRENSEL KOLEJ öğrencileri 2 ALTIN,2 GÜMÜŞ, 3 BRONZ MADALYA   kazanarak büyük bir başarıya imza attılar. Ayrıca Öğrencimiz Ahmet ERHAN AVCI ve Çağan Berkay ONURALP, madalya kazanan öğrenciler arasında EN YÜKSEK puan sıralamasına göre EN İYİ %5 lik dilime girerek, American Invitational Mathematics Examination ( AIME) ‘a katılma hakkı kazanarak ülkemizin gururu oldu.

URFODU Bilim TEMELLERİ SINAVI FİNALİ için toplamda 174 başvuru yapılmış olup FİNALİST olan öğrencilerimiz ikinci aşama sınavında 8 BİRİNCİLİK MADALYASI,  58 İKİNCİLİK MADALYASI ve 73 ÜÇÜNCÜLÜK MADALYASI ile toplamda 139 MADALYA kazanarak büyük başarı yakaladılar.

2024 Türkiye Matematik Yarışmasında Evrensel Kolej Altın ve Gümüş Madalya ile Şampiyon oldu. Ankara’da yüz yüze yapılan final sınavı sonuçlarına göre kendi kategorilerinde 11.sınıf öğrencilerimizden Ahmet ERHAN AVCI 1.ci olarak ALTIN MADALYA ve Mehmet Batur KIL 2.ci olarak GÜMÜŞ MADALYA almaya hak kazanmıştır. Dereceye giren öğrencilerimizi ve danışman öğretmenimizi kutluyoruz.

HIPPO (ULUSLARARASI İNGİLİZCE OLİMPİYATLARI) 2024’te EVRENSEL KOLEJ 3 öğrencisi yarı final aşamasını da geçerek İtalya/Venedik’te yapılacak olan BÖLGE FİNALLERİNE kalmaya hak kazandılar.

'KGL Contest (Kangaroo Global Language)' uluslararası dil yarışması 1. etabını okulumuz 5 öğrencisi ile geçerek 20 Mart 2024'de düzenlenen  '2.Etap Türkiye Finali' ne katılarak büyük başarı yakalamışlardır. 'KGL Contest (Kangaroo Global Language) uluslararası dil yarışması 2. etabının sonuçlarına göre ise 5.sınıf öğrencimiz Almila ATEŞ PRE-A1 kategorisinde TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ 11.sınıf öğrencimiz Derya BİLECİK B2 kategorisinde TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ olarak büyük başarı yakalamışlardır.

Asya Matematik Olimpiyatlarının (AIMO) ilk aşamasında 19 öğrencimiz aldıkları puan ile 27-31 Temmuz tarihlerinde Güney Kore’de yapılacak finalde yer almaya hak kazanmışlardır. Uluslararası American Invitational Mathematics Examination (AIME) Matematik Yarışmasında 2 öğrencimiz ALTIN MADALYA kazanmıştır.

Evrensel Kolej ortaokul ve lise öğrencilerimiz; yüzsüze gerçekleşen Singapur merkezli Asya’nın en geniş katılımlı Matematik Yarışması SASMO’ya (Singapur-Asya Okulları Matematik Olimpiyatı) 24 Mart 2024 tarihinde katıldı.5 öğrencimiz SINGAPORE & ASIAN SCHOOLS MATH OLYMPIAD 2024’de ALTIN MADALYA kazandı. Ayrıca SASMO'da EVRENSEL KOLEJ matematik olimpiyat takımı 5 ALTIN, 5 GÜMÜŞ, 17 BRONZ ve 7 MANSİYON ile alarak TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ elde etti.

Özel Evrensel Eğitim Kurumları Proje Koordinatörlüğü başarılarının her yıl artarak devam ettiğini belirterek her yıl başarılarının artarak devam ettiğini belirtti. Ayrıca Ulusal ve Uluslararası yarışmalarda öğrencilerinin ülkemizi başarıyla temsil ettiğini belirterek emeği geçen tüm danışman öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti.

EVRENSEL KOLEJ Genel Müdürü Sn. Semra BÜYÜKAĞAOĞLU başarılarının her yıl artarak devam ettiğini belirterek öğrenci ve danışman öğretmenlerini tebrik etti. Özel Evrensel Eğitim Kurumları Kurucusu Sn. Cavit GÜRSOY projelerde dereceye giren öğrenci ve öğretmenleri tebrik ederek başarılarının devamın diledi.

 


Paylaş:

Etiketler: evrensel kolej, kanguru matematik