Mehmet Alp TAŞ Yine Birinci

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu organizatörlüğünde Kuşadası’nda 14-15 Haziran 2016 tarihleri arasında Modern Pentatlon Türkiye Şampiyonası yapılmış ve Özel Evrensel Kolej 10/A sınıfı öğrencisi Mehmet Alp TAŞ söz konusu şampiyonada iki kategoride yarışmıştır.

Yıldız B yaş kategorisinde modern pentatlon branşları: 200 metre yüzme ve kombinasyon koşusundan (3 kez 10 metreden tabanca ile atışı ve 3 kez 800 m koşusu) oluşmaktadır. Bu branşta Türkiye Şampiyonu olmasının yanında 856 olan Milli takıma girme barajını 927 puan ile geçmiştir. Böylece İtalya’da yapılacak Avrupa Kupası ve İngiltere’de yapılacak Avrupa Şampiyonasına katılmaya hak kazanmıştır.
Modern Pentatlonunun alt yapısı olarak kabul edilen Biathle (1200 m Koşu + 200m yuzme + 1200 m koşu) müsabakalarına da giren Özel Evrensel Kolej 10/A sınıfı öğrencisi Mehmet Alp TAŞ burada da en yakın rakibine 1 dakikaya yakın fark atarak şampiyon olmuştur.