Modern Pentatlon Türkiye Kupası

Modern Pentatlon Federasyonu; Modern Pentatlon Türkiye Kupası ve Milli Takım aday kadro değerlendirme müsabakalarını              16 – 17 Mayıs 2015 tarihleri arasında Eryaman Türkiye Olimpiyat Hazırlama Merkezi’nde bulunan spor tesislerinde gerçekleştirmiştir.

Evrensel Kolej 9.sınıf öğrencilerinden Mehmet Alp TAŞ; söz konusu Türkiye Kupası’nın yaş grubunda (Yıldız B 15-16 yaş) en iyi dereceyi yaparak Türkiye şampiyonu olmuştur.

Modern Pentatlon beş branştan oluşmaktadır:

1. Yüzme
  2. Eskirim
  3. Koşu
  4. Atış
  5. Binicilik

Ancak; yıldız B (15-16 yaş) grubu yukarıda yazılı branşlardan sadece üç branşını yapmaktadır. Bunlar:

1. Yüzme
  2. Koşu
  3. Atış

Federasyon imkânları sağlanırsa, Teknik kurul Kararı ile Milli takıma seçilen Mehmet Alp TAŞ 25-26 Temmuz 2015 tarihinde Portekiz’de yapılacak olan Avrupa Yıldızlar Modern Pentatlon Şampiyonasında Türk Milli Takımını temsil edecektir.

Öğrencimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.