NE SENDEN GEÇERİZ NE SENİN ESERİNDEN

Özel Evrensel Okulları Ailesi olarak Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan bedenen ayrılışının 82. yılında bir kez daha saygı, minnet ve şükranla andık.

Küçük büyük herkese, bilhassa gelecek nesillere “Cumhuriyet, Atatürk ve Atatürkçülük değerlerini benimsetmek” amacıyla hazırladığımız programımızda kurucusu, genel müdürü, müdürleri, öğretmenleri, velileri, konukları ve öğrencileriyle Evrensel Ailesi, sınırlı sayıda ve maske ile sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek hazır bulundu. Saat 09.05’te saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı ile başladı. Bu esnada okulumuz 9. Sınıf öğrencileri saat figürü yaptılar. Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinden Mehmet NİZAMOĞLU’nun günün anlam ve önemiyle ilgili yaptığı konuşmanın ardından Atatürk’ün son günleriyle ilgili bir izlence gösterimi yapıldı.

Evrensel Okulları Genel Müdürü Semra BÜYÜKAĞAOĞLU, “Atatürk’ten Son Mektup” adlı şiiri seslendirdi. Evrensel Kolej ve Fen Lisesi 9. Sınıf öğrencileri ise canlı performans sergileyerek sahnede bir Atatürk resmi çizdiler. Sonrasında ise 12. Sınıf öğrencilerimiz bir zeybek gösterisi yaptılar. Evrensel İlkokulu ikinci sınıf öğrencilerimiz ise evlerinde çekip gönderdikleri videolar ile Atatürk’ün yaşamını bizlere İngilizce olarak anlattılar. Törenimiz 8. Sınıf öğrencilerimizden oluşan “Evrensel Orkestra” ile Evrensel Kolej ve Fen Lisesi öğrencilerinin seslendirdikleri “Yiğidim Aslanım, Nasıl Söylerim Öldüğünü?, Ata’ya Ağıt” adlı parçalarla sona erdi.

Ulusumuzun kurtarıcısı, laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, eşsiz devlet adamı Ulu Önderimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, minnet ve şükran duygularıyla anıyoruz.

Etiketler: evrensel kolej, 10 kasım, Atatürk, Atatürk'ü anma, saygı ve özlemle