ÖZEL EVRENSEL EĞİTİM KURUMLARI’NDAN ÜCRETSİZ OKUL OLGUNLUK TESTİ

Okul öncesi dönem (0-6 yaş) öğrenmenin en yoğun olduğu, temel alışkanlıkların ve zihinsel yeteneklerin en hızlı geliştiği ve biçimlendiği dönemdir. Bu süre içerisinde kazanılan davranış biçimleri yaşam boyu devam etmektedir.

Okul olgunluğu; çocuğun fiziksel, zihinsel, sosyal ve duygusal gelişimi açısından belirli bir düzeye gelmesi ve okulda kendisinden beklenenleri başarılı bir şekilde yerine getirmeye hazır olmasıdır. Okulumuz Rehberlik Birimi tarafından ilkokul birinci sınıfa başlayacak olan çocukların okul olgunluğu ve okula hazırlık süreçlerini değerlendirmek amacı ile “Metropolitan okul olgunluğu testi” yapılmaktadır.

Bu test; okuma olgunluğu, sayı olgunluğu ve genel olgunluk alanlarında bizlere çocukla ilgili önemli bilgiler vermektedir.

Okuma olgunluğu, öğrencinin kelime bilgisi, dikkat ve konsantrasyonunu,

Sayı olgunluğu, rakam bilgisini, ritmik sayma, gruplandırma ve muhakeme gücünü, kalem-kas gelişimi, öğrencinin kalem tutma ve yazı yazmaya hazır bulunuşluğunu,

Genel olgunluk ise öğrencinin her iki alandaki genel başarısı arasındaki uyumu değerlendirmektir.

Özel Evrensel Eğitim Kurumları’nda Okul Olgunluğu Testi ücretsiz olarak yapılmaktadır. Uzman nezaretinde yapılacak olan testin sonuçları yine uzmanlar tarafından ailelerle paylaşılır.

Bilgi almak isteyen velilerimiz 0 312 286 57 46 numaralı telefondan randevu alabilirler.

Etiketler: evrensel kolej, ilkokul, ücretsiz, ücretsiz okul, ücretsiz okul olgunluk, ücretsiz okul olgunluk testi, test, olgunluk testi