Özel Evrensel Fen Lisesi KANGURU FEN TÜRKİYE BİRİNCİSİ
Önyükleme

Evrensel Kolej Duyuru Detay

Kanguru Fen Sınavı öğrenciler ve okullar arasındaki rekabeti artırmak yerine matematik kültürünü ve matematik sorusu çözmenin zevkini kaliteli sorular yoluyla yaymayı amaçlamaktadır. Bu amaçla sınav sonuçları duyurulduğunda öğrencilere doğru ve yanlış sorularının yanında girdikleri yüzdelik dilim, alınan puan ve bazı yetenek alanlarındaki durumu diğer öğrencilerle karşılaştırmalı olarak verilmektedir.

Öğrencilerimizden Umut Ege KOÇ Kanguru FEN 2023 1. Etap Sınavı’nda TÜRKİYE 2.si Ahmet Erhan Avcı ise TÜRKİYE 5.si olarak büyük başarı yakaladı. Özellikle özgün ve günlük hayattan seçilen sorularla öğrencilerin FEN Bilimlerine olan ilgisinin artırılması ve becerilerinin geliştirilmesi hedeflenen yarışmada Özel Evrensel Kolej 5 öğrencisi ile finale katılmaya hak kazandı.

Kanguru FEN 2023 Sınavında FİNALİST olan öğrencilerimiz

Ad ve Soyad

Sınıf

Final Hakkı

Ahmet Erhan Avcı

10

Var

UMUT EGE KOÇ

9

Var

METEHAN  AKBULUT

7

Var

Berrin Avcı

5

Var

Muhammed Ali Kılıçaslan

4

Var

 

Final Sınavı’na, Türkiye genelinde, kendi sınıf seviyesinde ilk %5’e giren öğrenciler katılabildiği yarışmanın finali 6 Mayıs 2023 tarihinde belirlenen sınav merkezlerinde yüz yüze yapıldı.

Özel Evrensel Fen Lisesi 10. Sınıf öğrencimiz Umut EGE KOÇ, Uluslararası Kanguru Matematik Derneği Türkiye Temsilciliği tarafından düzenlenen ve yüz binden fazla kişinin katılım sağladığı Kanguru Fen Yarışması Finalinde Türkiye 1. si olmuş ve ödülü Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenen törende açıklanmıştır.

Özel Evrensel Eğitim Kurumları Proje Koordinatörü Bülent IŞIK başarılarının her yıl artarak devam ettiğini belirterek finallere de çok iyi hazırlandıklarını söyledi. Ayrıca Ulusal ve Uluslararası yarışmalarda öğrencilerinin ülkemizi başarıyla temsil ettiğini belirterek emeği geçen tüm danışman öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti.

EVRENSEL KOLEJ Genel Müdürü Sn. Semra BÜYÜKAĞAOĞLU başarılarının her yıl artarak devam ettiğini belirterek öğrenci ve danışman öğretmenlerini tebrik etti. Özel Evrensel Eğitim Kurumları Kurucusu Sn. Cavit GÜRSOY projelerde dereceye giren öğrenci ve öğretmenleri tebrik ederek başarılarının devamın diledi.


Paylaş:

Etiketler: evrensel kolej, kanguru fen, birinci