ÖZEL EVRENSEL FEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİ TÜBİTAK BÖLGE BİRİNCİSİ OLDU

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 49. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın Ankara bölge finali sonuçları Gazi Üniversitesinde düzenlenen törenle açıklandı. Finalde ilk üçe girmeye hak kazanan öğrencilere ödülleri verilirken, birinci olan öğrencinin çalışmaları Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim USLAN, bu projelerin sergilenmesine ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını ve her vakit bu çalışmaların destekleyicisi olduklarını söyledi. Ödül törenine katılan öğrencilere Gazi Üniversitesini de anlatan USLAN, şunları kaydetti: “Buradaki bütün öğrencilerimizi Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biri olan ve ülkemize her alanda katma değer sağlayan Gazi Üniversitesi’ne, Gazili olmanın ayrıcalığını yaşamaya çağırıyoruz.”

TÜBİTAK Ankara Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Abuzer Kadir ÖZSUNAR ise öğrencilerin proje üretmek için teşvik edilmesi ve desteklenmesinin gerektiğini vurguladı. Konuşmaların ardından 12 kategoride dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ankara bölge finalinde ilk üçe girmeye hak kazanan öğrencilere ödülleri verilirken, birinci olan öğrencinin çalışmaları Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.

Fizik alanında birincilik ödülünü Ankara Özel Evrensel Fen Lisesi öğrencileri Zeynep Ebrar Avcıoğlu ve Feyza Kılıç yaptıkları ‘’Patlayıcı Düzeneğin Mikrodalga Kaynakları ile Uzaktan Etkisiz Hale Getirilmesi’’adlı projeleriyle aldılar.

Özel Evrensel Eğitim Kurumları Kurucusu Sn. Cavit GÜRSOY ve Genel Müdürü Sn. Semra BÜYÜKAĞAOĞLU başarılarının her yıl artarak devam edeceğini belirterek öğrenci ve danışman  öğretmenlerini tebrik etti. Projelerde emeği geçen öğrenci ve öğretmenleri düzenledikleri törenle kutladılar.