ÖZEL EVRENSEL OKULLARI’NDA 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA VE GENÇLİK VE SP...

Atatürk’ün açtığı bilim yolu ve gösterdiği hedefler doğrultusunda çağdaş, bilim temelli düşünen öğrenciler yetiştirme hedefinde ve azminde olan Özel Evrensel Okulları; Mustafa Kemal Paşa’nın Millî Mücadele’yi başlatmak için Samsun’a çıkışının 103. yıl dönümünde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutladı.

Ulu Önder Atatürk ve aziz şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlama törenimiz, okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinden Gürkan ÇOBANOĞLU’nun günün anlam ve önemiyle ilgili yaptığı konuşmasıyla devam etti.

Kolej ve Fen Lisesi 11. sınıf öğrencilerimizin hazırlayıp sunduğu “Uzun Bir Yol Hikâyesi” adlı söz korosu ise büyük bir ilgi ve beğeniyle izlendi. Öğrencilerimiz, “Mustafa Kemal, Samsun’a hiç çıkmasaydı bizleri nasıl bir gelecek bekliyordu?” temalı söz korosunda Samsun’dan başlatılan kurtuluş mücadelesini şiirsel bir anlatım ve marşlarla zenginleştirerek izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Oratoryomuz esnasında Kolej 9/A sınıfından arkadaşlarımız Nehir AKBULUT, Ceyda POLAT, Defne AKAR ve Selin KÖSE canlı bir resim performansı sundular.

Söz korosunun ardından ise Fen Lisesi 12/A sınıfından öğrencimiz Atahan TURAN, Atatürk’ün “Gençliğe Hitabe”sini gür bir sesle okudu; Atatürk’ün bu önemli ve bugünlere ışık tutan, Türk gençliğine yol gösteren sözlerini bir kez daha belleklerimizde tazeledi. Sonrasında ise “Gençliğin Ata’ya Cevabı” adlı yemin metnini Kolej 9/A sınıfından Yaprak ÜRÜN adlı öğrencimiz seslendirdi.  Salondaki küçük büyük herkes bu yemin metnini birlikte okudu, herkes içindeki Atatürk sevgisi ve bağlılığını gür ve inançlı bir şekilde haykırdı.

Kolej ve Fen Lisesi 9, 10 ve 11.sınıf öğrencilerimizin hazırlamış olduğu modern dans ve vals gösterileri, Atatürk gençlerinin sanat konusundaki istek ve yeteneklerini yansıttı.

“Spor, yalnız beden kabiliyetinin bir üstünlüğü sayılmaz. İdrak ve ahlâk da bu işe yardım eder. Zekâ ve kavrayışı kısa olan kuvvetliler, zekâ kavrayışı yerinde olan daha az kuvvetlilerle başa çıkamazlar. Ben sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlâklısını severim.” Ulu Önder Atatürk’ün bu sözlerini ilke edinen Evrensel Gençliğinin hazırladığı kule gösterisi ise izleyenleri hayran bıraktı. Öğrencilerimiz, haftalarca çalıştıktan sonra ortaya çıkardıkları bu gösterinin sonunda kurdukları kulenin en tepesinde ise Atatürk’ün resminin üzerinde olduğu bayrağımızı açarak Türk gençliğinin bedenen de her zaman cumhuriyetini ve değerlerini korumak üzere hazır olduğu mesajını verdiler.

Törenimizin son bölümünde okulumuz Müzik öğretmeni Eray KARTAL ile Fen Lisesi ve Kolej 11.sınıf öğrencilerimizden oluşan okul orkestrası sahne aldı. Orkestramız seslendirdikleri Türkçe ve İngilizce parçalar ile dinleyenlere müzik ziyafeti yaşattı.

Törenimiz 10. Yıl Marşı’nın hep bir ağızdan coşkuyla söylenmesiyle sona erdi. Törenimizin ardından tüm veli ve öğrencilerimiz çalınan müzikler eşliğinde doyasıya eğlendi.

19 Mayıs Atatürk’ün doğum günüdür. 19 Mayıs, kurtuluş güneşinin Samsun’da parladığı gündür. 19 Mayıs Türk milletinin, kurtuluşa adımını attığı gündür. 19 Mayıs Türk milletinin önderini bulduğu gündür. Bir kez daha ve daha büyük bir coşkuyla haykırıyoruz:

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA VE GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLU OLSUN!

Etiketler: evrensel kolej, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Atatürk, Samsun