ÖZEL EVRENSEL ORTAOKULUNDA SEÇİM COŞKUSU

Okulumuzda demokrasi eğitimi kapsamında okul başkanlığı seçimi yapıldı. Okul başkanlığı seçimleri öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Oluşturulan üç partinin adayları partilerini tanıtma ve propaganda çalışmalarını tüm sınıfları gezerek tamamladı. Evrensel Okullarına yakışan demokratik ve coşkulu bir propaganda süreci yaşandı. Tüm partiler 5 Kasım 2015 Perşembe günü okulumuzun konferans salonunda seçtikleri temsilcilerle seçim vaatlerini dile getirdiler.

6 Kasım 2015 Cuma günü ise ikinci sınıftan itibaren tüm öğrenciler büyük bir ilgiyle oylarını kullandı. Oylama sonuçlarına göre Yenilikçi Öğrenci Partisi 165 oy alarak birinci oldu. 8/ B sınıfından Egemen ÖZEN ve Ege SEVİM okul başkanlığını paylaştı. 8/D sınıfından Yiğithan TUNCAY okul başkan yardımcısı olarak seçildi. Hakları ve Adaleti Savunma Partisi 147 oyla ikinci, Bağımsız Öğrenci Partisi 131 oyla üçüncü olmuştur. Öğrencilerimizi kutlar başarılarının devamını dileriz.