POLATLI-GORDİON GEZİMİZ

14 Nisan 2018 Cumartesi günü 69 öğrenci, 5 öğretmen, 2 rehber eşliğinde gezimiz yapıldı.

İlk güzergah Alagöz Köyü’nde bulunan Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Sakarya Savaşı’nı 22 gün 22 gece yönettiği Karargâh’a gidilip ardından millî duygularla Sakarya Şehitliği ve Müzesi ziyaret edildi. Duatepe’ye çıkılarak savaşın nasıl yönetildiği anlatıldı. Savaş Meydan’ı yerinde görülerek öğrenme fırsatı bulundu. Oradaki temsili anıtlar incelendi.

Polatlı’da bulunan Bilim Merkezi’nde öğrencilerimiz hem eğlendi hem de öğrendiler.

Polatlı’dan Gordion Antik Kent’e geçildi. Gordion Müzesi ve Kral Gordios’un tümülüs mezarı gezildi.

Öğrencilerimiz bir günlük gezinin sonrasında hem geçmişe hem de geleceğe ışık tutmuş oldular.

Etiketler: Evrensel Kolej, Polatlı, Gordion, Alagöz köyü, Duatepe, Kral Gordios