SAVAŞ MI? SAĞ OL, İSTEMEZ

Evrensel Okulları 28. Dil Şöleni Almanca bölümünde tek bir yürek oldu ve hep bir ağızdan: “Savaş mı? Sağ ol, İstemez “ diye haykırdı.

Ne yazık ki tarihte,  savaş ve terörün olmadığı bir dönem yoktur. Suriye, Türkiye, Ruanda, Cezayir, Irak, Yemen, ya da Filipinler’deki gibi…

Artık herkes tarafından bilindiği gibi savaşlar;

egemen güç odaklarının ve onlardan nemalanan grupların dünya üzerinde daha çok hakimiyet, daha çok yetki, daha çok yeraltı kaynağına sahip olma isteğinden çıkmaktadır.

Oysa savaş; ölüm korkusu, taciz, tecavüz, insanların kötü emellere kurban gitmesi, talan, işkence,  açlık demek ve en önemlisi de vatanını savaşta kaybetmek demektir!

Bunun idrakinde ve hassasiyetinde olan öğrencilerimiz yakın tarihimizde insanlık adına olan kayıplarımızla birlikte hazırladıkları sunumda “Vatanın müdafaası mecburiyeti olmadıkça savaş cinayettir. “düşüncesini Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde evrensel kılmayı amaçladılar.

Bizleri izlemeye gelen, güzel yüreklerini ve varlıklarını her daim yanımızda bulduğumuz değerli velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Tıklayınız sunuma konu olan şahsiyetleri görmek için tıklayınız.

Etiketler: Evrensel Kolej, almanca dil şöleni