TÜBİTAK BÖLGE FİNALİNE EVRENSEL KOLEJ DAMGA VURDU!

Bu yıl  49.Su Düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışmalarına Özel Evrensel Kolej 4 Proje ile Finalist olma hakkı kazandı.

TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığınca lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Kodlama, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı alanlarında başvurulan lise öğrencileri araştırma projeleri yarışması bölge finalleri için geri sayım başladı.

Öğrenci merkezli, proje ve bilim tabanlı eğitim veren Evrensel Kolej, elde ettiği başarılar ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Okulumuz, TÜBİTAK proje yarışmasında Ankara bölge finallerine 4 proje ile katılma hakkı kazanarak, finalleri beklemeye başladı.Ortaöğretime devam etmekte olan öğrencileri temel ve sosyal bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, araştırma ve geliştirme odaklı, bilgi ve becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen 49. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ön değerlendirme sonuçlarına göre seçilen projeler bölge finallerinde yarışacaklar.

Yarışma, Ankara, Adana,  Bursa, Erzurum, İstanbul-Asya, İstanbul-Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere 12 Bölge Merkezinde Bölge Koordinatörü olarak TÜBİTAK’ın görevlendirdiği öğretim üyesi tarafından yürütülmektedir. Proje Rehberine uygun olarak hazırlanan projeler ilk olarak 12 ayrı bölgede ve her alan için oluşturulacak akademik jürilerce, “başvuru sistemine yüklenen belgeler” üzerinden ön değerlendirme sonucunda sergilenmesi uygun görülen projeler bölgelerde yapılacak sergiye davet edilmiş ve bölgelerde yapılacak yarışmalar sonunda 12 bölgede Finalist olarak belirlenen projeler Türkiye Final Yarışmasına davet edilecektir. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışmaları sergileri 12-14 Mart 2018 tarihleri arasında düzenlenecek ve 15 Mart 2018 tarihinde yapılacak ödül töreni ile son bulacaktır.

Finalist Projelerimiz Ve Danışman Öğretmenlerimiz

• FİZİK: PATLAYICI DÜZENEĞİN MİKRODALGA KAYNAKLARI İLE UZAKTAN ETKİSİZ HALE GETİRİLMESİ
Öğrenci Adı: ZEYNEP EBRAR AVCIOĞLU ve FEYZA KILIÇ
Danışman: VOLKAN DAMLI

• FİZİK: HAVA ARAÇLARINDAKİ PERVANELERİN SABİT BİR RPM’DE DÖNDÜRÜLMESİ
Öğrenci Adı: NADİDE SOLMAZ VE AHSEN ARAS
Danışman: ERTAN OCAK

• KİMYA: EKMEK MAYASININ HÜNERLERİ: ATIK SU ARITIMI
Öğrenci Adı: EMİRCAN KARAEL VE ADİL BERKAY COŞKUN
Danışman: MURAT YILMAZ

• COĞRAFYA: BUZULLAR ERİMEDEN DENDROKRONOLOJİ YÖNTEMİ İLE DÜNYAMIZI TANIMAK İÇİN KAROT ÖRNEKLERİ ÜZERİNDEN İNCELENMESİ
Öğrenci Adı: EYLÜL KIRAÇ VE ÇAĞLA GÜRSOY
Danışman: SELİN KAMIŞOĞLU

Finalist projelerimizi hazırlayan öğrenci ve danışmanlarımızı tebrik ederiz.

Etiketler: Evrensel Kolej, TÜBİTAK, proje, finalist