ULUSLARARASI MOL GÜNÜNÜ KUTLADIK

Ekim 23 : Avogadro Günü ya da Mol Günü

Avogadro Günü, kimya alanında bir ölçüm birimi onuruna 23 Ekim’de kimyagerler ve kimya öğrencileri tarafından kutlanan gayri resmi bir tatil. Aynı zamanda Mol Günü ve Avogadro günü olarak da anılmaktadır.

Mol, atomlar veya moleküller gibi kimyasal varlıkları ölçer. Avogadro sayısı veya (Avogadro sabiti olarak da geçer), bir elementin bir molündeki atom sayısı ya da bir bileşiğin bir molündeki molekül sayısı olarak tanımlanır. 1 mol yani 12 gr karbon(12) elementindeki atom sayısı deneysel olarak hesaplanarak 6.02 ×10 *23 olarak bulunmuştur. Sayı İtalyan bilim adamı Amedeo Avogadro’dan sonra isimlendirildi.

Dünyada her yıl 1980’den beri ekimin 23.günü kutlanır.

Evrenselli bilim dostları öğrencilerimiz de çeşitli projeler üreterek bu günü kutladılar. Emeği gecen tüm öğrencilerimizin öğretmen arkadaşlarımızın ve bilim dostu tüm velilerimizin ULUSLARARASI MOL GÜNÜNÜ kutluyoruz.