Unutmayacağız…

Özel Evrensel Okulları Ailesi olarak Cumhuriyeti’mizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan bedenen ayrılışının 79. yılında bir kez daha saygı, minnet ve şükranla andık.

Küçük büyük herkese, bilhassa gelecek nesillere “Cumhuriyet, Atatürk ve Atatürkçülük değerlerini benimsetmek” amacıyla hazırladığımız programımızda kurucusu, genel müdürü, müdürleri, öğretmenleri, konukları ve öğrencileriyle tüm Evrensel Ailesi hazır bulundu. Hep birlikte Ata’mızın manevi huzurunda tek yürek olduk. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasından sonra Atatürk’ün hayatını anlatan bir sinevizyon gösterisi izlendi. Ardından okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Gürkan Çobanoğlu, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Özel Evrensel Kolej / Fen Lisesi 11.ve 12.sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan “Atamızı Arıyoruz ve Anıyoruz” adlı söz ve müzik korosu ilgi ve coşkuyla izlendi. Söz ve müzik korosunun okuduğu şiirler, söylediği türküler ve marşlar dinleyenlere duygusal anlar yaşattı. Korodan sonra 6. Sınıf öğrencilerimiz önce Atatürk’ün özlü sözlerini İngilizce, ardından yabancı devlet adamlarının Atatürk hakkındaki düşünce ve sözlerini Almanca olarak sundular. 3. Sınıf öğrencilerimizden oluşan “Çocuk Korosu”, “Atatürk Çocukları” adlı parçayı söylediler. Âşık Veysel’in “Atatürk’e Ağıt”ıyla Evrensel Ailesi duygu dolu anlar yaşadı. Ardından okulumuz öğrencilerinden oluşan koro, müzik öğretmenlerimiz Evren Coşar ve Burcu Dila Doğru; Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türküleri seslendirdiler ve tüm salonun gönül tellerini titrettiler. Tüm öğrencilerimiz bir kez daha Mustafa Kemal Atatürk’ün onlara duyduğu güvene layık; aydın, çağdaş, laik gençler olduklarını gösterdiler.

Ulusumuzun kurtarıcısı, laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, eşsiz devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, minnet ve şükran duygularıyla anıyoruz.