UNUTMAYACAĞIZ…

Özel Evrensel Okulları Ailesi olarak Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan bedenen ayrılışının 81. yılında bir kez daha saygı, minnet ve şükranla andık.

Küçük büyük herkese, bilhassa gelecek nesillere “Cumhuriyet, Atatürk ve Atatürkçülük değerlerini benimsetmek” amacıyla hazırladığımız programımızda kurucusu, genel müdürü, müdürleri, öğretmenleri, velileri, konukları ve öğrencileriyle tüm Evrensel Ailesi hazır bulundu. Hep birlikte Ata’mızın manevi huzurunda tek yürek olduk. Törenimiz 9’u 5 geçe saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinden Hümeyra Ülkü, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Sonrasında ise Özel Evrensel Kolej ve Fen Lisesi 10.Sınıf öğrencilerimizin oluşturduğu ve içinde Evrensel Ortaokulu, Kolej ve Fen Lisesi öğrencilerinin marşlar, şarkılar, türküler, şiirler, canlandırmalar, sanatsal performanslarla eşlik ettiği “Dünyada ATATÜRK” adlı söz ve müzik korosunu izledik. Tüm öğrencilerimiz bir kez daha Mustafa Kemal Atatürk’ün onlara duyduğu güvene layık; aydın, çağdaş, laik gençler olduklarını gösterdiler.

Ulusumuzun kurtarıcısı, laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, eşsiz devlet adamı Ulu Önderimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, minnet ve şükran duygularıyla anıyoruz.

#10Kasım