VELİLERİMİZE DUYURU

Sayın Veli,

06.12.2021

Evrensel Eğitim Kurumları olarak, öğrencilerimizin kendi beyin güçleri ile yapabileceklerinin en mükemmelini yakalayabileceklerine ve kapasitelerini zorlayarak kendilerini aşabileceklerine inanıyoruz. Onlara kaliteli, güvenilir, özgür ortamlar hazırlamak; deneyimli, uzman, elit, istekli ve iddialı eğitim-öğretim kadroları ile hizmet verilmesini sağlamak, hem sorumluluğumuz hem de görevimiz gereğidir.

Eğitim kurumlarımızda başarı için; uygun ortam ve koşulların sağlanması, zamanın ve emeğin doğru kullanılması, tüm etkinlik alanlarında teknolojinin sunduğu modern araç-gereç ve yöntemlerden yararlanılması uygulamalarımızda temel alınmaktadır. Amacımız, bu anlayışla öğrencilerimizi tüm yönleriyle tanımak, ulaşacakları eğitim hedefini saptamak, sevgi dolu güvenilir bir ortamda onların yüreklerini, düşüncelerini ve yaratıcılıklarını özgür bırakarak özgüvenlerini geliştirmektir.

Okullarımızda nerede, ne zaman, ne yapacağını, nasıl hareket edileceğini davranış haline dönüştüren öğrenciler yetiştirmek için; sabırla, sevgiyle, saygıyla ve beraber yaşayarak, paylaşmasını bilen bireyler yetiştirilmesi esastır. Bunun için eğitimde disiplini “olmazsa olmaz” kabul edip, okul yaşantısı bu anlayışa göre düzenlenir.

Okullarımızda hiçbir şey tesadüfi değildir. Yapılan ve yapılacak tüm etkinlikler planlıdır. Tüm ilgililer bir yıl içinde yapılacak akademik, kültürel, sosyal, sanatsal ve sportif etkinliklerin ne zaman, nerede ve nasıl yapılacağını öğretim yılı başlangıcında bilirler.

Hiçbir yanıltıcı söylem, reklam ve görüntüye yer yoktur. Güvenilir olmak çok önemli ve değerlidir. “Göründüğü gibi olmak, olduğu gibi görünmek” temel tercihimizdir.

Yıllardır okullarımızın ulusal ve ulslararası düzeyde akdemik, sosyal ve kültürel başarıları, geniş okul ailemiz için gurur verici olmuştur. Elde edilen başarılar bundan sonrasının da göstergesidir. Okullarımızın başarılarını resmi istatistiki kaynaklardan elde edebilirsiniz.

Çocuğunuzun geleceği kuşkusuz aile yuvanızın ve ülkemizin de geleceğidir. Çocuğunuz en kıymetli varlığınız olduğuna göre, onun eğitimini tesadüflere bırakamazsınız. Okullarımızın eğitimini, ortamını ve koşullarını yerinde görüp değerlendirdiğinizde doğru seçim yaparak onların geleceğini, rastlantılara, deneme-yanılmalara bırakmamış olacaksınız.

Evrenselli olmak bir ayrıcalıktır. Siz ve çocuğunuz bu ailemizin fertleri olabilirsiniz. Çok sayıda alternatifin bulunduğunu biliyoruz. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı, Tübitak, ÖSYM kaynaklarından gerekli araştırmaları yaparsanız öncelikli tercihiniz olabiliriz.

“Okul gibi okul” olan kurumlarımızda eğitim bir fırsattır. Bu fırsatı kaçırmadan şansınızı iyi kullanmanızı dileriz.

Kayıt-Kabul-Bursluluk Koşulları

Anasınıfı ve İlkokul sınıflarına ön görüşme ile öğrenci alınır.

Ortaokul ve lise sınıflarına geçerliliği ve güvenirliği test edilmiş standart sorulardan oluşan seçme sınavları ile öğrenci alınır. Yapılan giriş sınavı sonuçlarına göre, ilgili yönetmelik hükümlerine uygun olarak ücretlerde değişik oranlarda indirim olanağı sağlanır. Akademik başarısını devam ettirenler ve disiplin cezası almamış olanların, okulumuza (ortaokul veya lise) devam ettikleri sürece kazanılmış hakları devam eder.

Özel Evrensel Ortaokulunun bursluluk sınavı veya LGS sonuçlarına göre aynı kurucuya ait liselerin 9. sınıflarına doğrudan kayıt olabilirler. Yabancı dili yeterli olmayanlardan isteyenler Anadolu Lisesi’nin (Kolejin) hazırlık sınıfına devam ederler.

Özel Evrensel Anadolu Lisesi’ne (Kolej) devam edecek öğrenciler öğretim yılı başında Okul Müdürlüğünce, İngilizce dersinden hazırlık atlama sınavına girerler.  Fen Lisesinde hazırlık sınıfı yoktur. Öğrenciler doğrudan 9. sınıftan başlarlar.  Saygılarımızla.

Semra BÜYÜKAĞAOĞLU  Cavit GÜRSOY
Genel Müdür Kurucu Temsilcisi

Etiketler: evrensel kolej, veli duyuru