Yardımlar Yerlerine Ulaştırılıyor

“HAYDİ EVRENSEL BU SESE KULAK VER” kampanyasıyla toplanan giyecek, oyuncak, kitap vb. bir parti daha Dr. Nafiz Körez Sincan Devlet Hastanesi Çocuk Acil Bölümünde tedavileri yapılan çocuklara verilmek üzere öğretmenleri rehberliğinde öğrencilerimizle bölüm sorumlularına teslim edildi.

“HAYDİ EVRENSEL BU SESE KULAK VER” kampanyasına destek veren herkese teşekkür ederiz.

Minik Kalplere Dokunmak

Öğretmenlerimiz bize ”Hastanelerdeki Kardeşlerimize Yardım Kampanyası”ndan bahsettiğinde her şey bir hayalden ibaretti.  Çocukların yüzünde bir tebessüm oluşturabilmek hayali! Bu, o kadar can sıkıcı olayın arasında onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek ve onları mutlu etmek hayali!

Duyar duymaz bu iş için gönüllü olduk. Okulumuzun bütün sınıflarını dolaşıp bütün arkadaşlarımıza kampanyamızdan bahsettik ve her sınıftan bize yardımcı olacak temsilciler belirledik. Okulumuza, yardım kampanyamızın afişlerini astık. İstedik ki Evrensel ailesi olarak hasta çocuklara ve ailelerine destek olalım, bu zor günlerinde onlara yalnız olmadıklarını gösterelim. Biz bu istekle doluyken işin en zor kısmı başladı: Beklemek. Bu süreçte o kadar heyecanlı ve sabırsızdık ki… Derken yardımlar torba torba, paket paket gelmeye başladı. Bu kampanyanın yürütülmesi için okulumuz bize bir oda verdi ve gelen parçaları uygun kolilere yerleştirdik. Kampanyaya katılım o kadar yoğundu ki daha elimizdeki poşetleri yerleştiremeden yenileri geliyordu.

Kampanyamızın süresi bitmesine rağmen katılım devam edince süremizi uzattık. Okulumuzla, okulumuz öğrencileriyle ve onların aileleriyle gurur duyduk. Sona ermesini hiç istemedik. Gelen her yardımın minik bir kalbe dokunacağını bilmek, minik bir bedeni ısıtacağını hissetmek, bu uğurda yorulmak, gelen yardımlara yetişememek harika bir duyguydu. Ve fark ettik ki biz bu çatı altında sadece eğitim görmüyoruz. Biz bu çatı altında hayatı tanıyoruz, hayata hazırlanıyoruz. Bir olmayı, birlik olmayı, dayanışmayı, paylaşmayı kısaca insanlığı öğreniyoruz. Zorluklarla beraber mücadele edebilmeyi öğreniyoruz.  Fark ettik ki biz burada yöneticilerimizle, öğretmenlerimizle ve arkadaşlarımızla birbirine sımsıkı sarılabilen sıcacık bir aile ortamı oluşturduk ve hep böyle devam etsin istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki kötülükler, zor günler, hastalıklar birlikte atlatılır. Biliyoruz ki birlikteyken kazandığımız gücü hiçbir ilaç bize veremez ve bu gücü başka hiçbir güç bozamaz.

Bugün topladığımız yardımları teslim ettik. Uzun, yoğun ve yorucu tempomuz bugün sona erdi. O kadar büyük bir boşluk hissediyoruz ki bu boşluk dolmuyor. Ama biliyoruz ki kardeşlerimiz artık üşümüyor. Onlar mutlu, biz mutluyuz. Evrensel ailesi olarak biz bir adım attık,  onların ellerinden tuttuk. Siz de bir adım atın; çünkü bizim bizden başka kimsemiz yok.  Haydi, bir çocuk da siz sevindirin. Onlar bizim geleceğimiz, onlar bizim Türkiye’miz.

Sedef KOÇAK Fen Lisesi 10 B, Yıldız AKKAYA Fen Lisesi 10 A