Yeni Ders Yılı Heyecanı

Özel Evrensel Okulları, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılına velilerimizin ve tüm öğretmen, öğrencilerimizin hazır bulunduğu, okulumuz konferans salonunda yapılan bir törenle başladı.

Okullarımız Genel Müdürü Sayın Semra BÜYÜKAĞAOĞLU konuşmasında okulumuzun felsefesini, ilkesini,  üstlendiği görev ve sorumlulukları bir kez daha hatırlatırken okullarımız öğrencilerinin başarılarıyla ilgili sayısal bilgiler de verdi.

Kolej mezunlarımızdan artık bir ODTÜ’lü olan Merve ÖZGÜR ile Fen Lisesi mezunlarımızdan artık bir Bilkentli olan Ufuk DİRMENCİOĞLU duygusal konuşmalarında Evrensel’in onları yalnız hayallerindeki üniversiteye hazırlamadığını, katıldıkları birçok sosyal etkinlikte aydın, kendine güvenen, sorun çözen insan olarak hayata hazırladığını belirttiler.

Kolej ve Fen Lisesi öğrencilerinden oluşan koronun söylediği marşlar, ortaokul öğrencilerimizin okudukları şiirler, Liseli öğrencilerimizin dans ve halk oyunu gösterileri ilgiyle dinlendi, izlendi.

Kültür ve uygarlık; insanla, insan için vardır ve insana eğitimle kazandırılır. Bir toplum ancak nitelikli insanlarının oranı kadar niteliklidir, uygardır.

Ve eğitim işleri ertelemeye gelmez.

Onurlu bir Ulusal Kurtuluş Savaşı ile yurdu düşmanlardan temizledikten sonra bir arkadaşı Mustafa Kemal’e sorar: “İşte memleketi kurtardınız. Şimdi ne yapmak istersiniz?”  Verdiği karşılık şu: “Milli eğitim bakanı olarak milli kültürü yükseltmeye çalışmak en büyük emelimdir.”