YİNE YENİ BİR DİL ŞÖLENİ 28. KEZ SAHNEDE

Bu yıl 28. kez kutladığımız Lise Dil Şölenimiz veli ve öğrencilerimizin katılımıyla 26.05.2017 Cuma akşamı kutlandı. Sunuculuğu K10/A sınıfından Gökdeniz COŞKUNOĞLU ile FL10/C sınıfından Ceyda VARLIBAŞ adlı öğrencilerimizin üstlendiği şölenimizde her yıl olduğu gibi İngilizce ve Almanca gösteriler yer aldı ve şölenimizi tüm seyirciler büyük bir keyif ve ilgi ile izlediler.

Şölenimiz, birçok ülkede uzun yıllardır sahnelenen ünlü ‘GREASE’ adlı müzikal ile başladı.

Başrollerini John Travolta ve Olivia Newton John’un oynadığı filmi de bulunan müzikalde 1950’li yıllardaki Amerikan Kolej gençlerinin yaşamlarının konu almaktadır. Müzikalin konusu kısaca şöyledir:

1958 yazında Danny Zuko ve Sandra Olson bir yaz aşkı yaşamıştır. Yaz biterken Sandy Danny’e Avustralya‘da okula devam edeceğini söyler ve çift ayrılmak zorunda kalır.

Danny, okuduğu okul olan Rydell Lisesi’deki ilk gününde, deri ceketli serseri çetesi T-Birds’ün başına yeniden geçer. En yakın arkadaşları Knecikie, Doody, Sonny ve Putzie ile yaz tatilinde ne kadar eğlendiğini ve çapkınlığını anlatırken, Avustralya’ya gitmeyen ve tesadüfen aynı okula kaydolmuş olan Sandy ile karşılaşır. Sandy, Rizzo’nun başını çektiği Pink Ladies’e katılmıştır. Danny yaz tatilindeki gibi kibar ve romantik biri değildir. En azından çevresinde öyle tanınmamaktadır. Sandy, yaz tatilinde tanıdığı Danny’nin çok dışında bir Danny ile karşılaşır.

Danny, Sandy’e deli gibi aşık olsa da tavırlarından vazgeçmeyecektir. Danny, okuldaki popülaritesini yitirmekten korkmaktadır. Sandy ve Danny aşkları sayesinde tekrar bir araya gelirler.

OYUNCULAR

SANDY: BAŞAK ÇELİK (K9/A)                                              DANNY: BERKE KOÇYİĞİTOĞLU (K10/A)

RIZZO: DİLAN İLHAN (K9/A)                                              KENICKIE: YANKI ÇINAR (FL10/C)

PATTY: ZEYNEP SUDE DUMANKAYA (FL9/A)               DOODY: ENGİNCAN SAYAR (FL10/B)

FRENCHY: ELİF TÜRKÜ KAYA (FL9/A)                            SONNY: BORA LOKMANOĞLU (FL9/B)

MARTY:ZEYNEP DOĞA PEKESEN (K10/B)                      VINCE FONTAINE: UMUT YILDIRIM (FL10/C)

JANE: ELİF BELİNDA GEMALMAZ (K9/A)                        PRINCIPAL McGEE: KAYA ÜSTÜNER (K9/B)

JAN: AYBÜKE NUR AYAZ (FL9/A)                                        COACH CALHOUN: EMİRCAN KARAEL (FL9/A)

BLANCHE: ECENAZ     (6/A)                                                Mr. MURDOCK: BURAK SERHAT AKTAŞ (FL10/B)

DANSÇILAR

ZEYNEP YALÇIN (FL9/A)

SİNEM AVŞAR (FL9/C)

UĞUR METE (K9/C)

Rock’n roll ve oldies şarkıları eşliğinde dans eden tüm müzikal oyuncularımız epey alkış aldılar. Öğrencilerimiz hem İngilizce olarak performans göstermenin heyecanını yaşarken hem de dans yeteneklerini sergileme fırsatı buldular.

‘YOU’RE THE ONE THAT I WANT’ adlı şarkı eşliğindeki unutulmaz GREASE sahnesi

‘HOUND DOG’ şarkısı ile dansın finali

‘LOOK AT ME I’M SANDRA DEE adlı parça eşliğindeki dans

Pink Ladies kantin sahnesi

T Birds ‘GREASE LIGHTNIN’ adlı şarkı eşliğinde dans

9.sınıflardan oluşan koromuz ise seyircilerimize yine eğlenceli dakikalar yaşattı. Koromuz Grease müzikaline ait ‘GREASE’ adlı şarkı ve RICK ASTLEY ‘nin unutulmaz ‘NEVER GONNA GIVE YOU UP’ adlı şarkısının yanısıra Cat STEVENS’a ait hala da güncelliği koruyan ‘LADY D’ARBANVILLE’ adlı şarkının Almanca versiyonu ile seyircilerin huzurundaydılar. Bu şarkıda K9/B sınıfından Ilgın YILMAZ ve FL9/A sınıfından Ataberk GÜNER gitarlarıyla eşlik etti. Ayrıca FL9/B sınıfından Sinem GÖRGÜLÜ ve K9/C sınıfında Ece KARAKOÇ adlı öğrencilerimiz ise  ‘SIE LIEGT IN MEINEN ARMEN’ adlı şarkıyı solo olarak seslendirdiler.

Etiketler: Evrensel Kolej, dil şöleni