Evrensel Kolej Kütüphanecilik Kulübü

Evrensel Kolej Projeler

<-- KULÜPLER ANASAYFASI

KULÜBÜMÜZÜN FAALİYETLERİ

21 Ekim'de Atilla ilhanın ölümü ile ilgili şiir dinletisi düzenlendi...
15 Kasım'da Anayasa Mahkemesi eski başkanı Yekta Güngör Özden "Atatürk Cumhuriyeti" konulu konferans verdi.
18 Nisanda Milli Kütüphaneye gezi yapıldı.
" İnsan olmanın bütün komplekslerini yenmiş,
günü dipdiri yakalayan, hayatın anlamını çözmüş
bir bilge insan; bir yol gösterici. "

.....VE YENİDEN ŞİİR

Evrensel Kolej'in 6 Aralık 2007 tarihinde gerçekleştirdiği ''şiir dinletisi'' büyük ilgi gördü.
Gönlümüze taht kuran şairlerimizin şiirleri,Evrensel Kolej öğrencileriyle yeniden hayat buldu.Yaşayan,duyan, ileriyi gören bireyler yetiştirme felsefemizin yanı sıra bilim ve sanat alanında sürekli yeniliğe teşvik edilen öğrencilerimiz'' klasik şiir dinletisi'' programlarının kalıplarını yıkarak, şiir okumaya yeni bir tarz getirdi. Müzik, şiir ve tiyatronun harmanlanması şeklinde yapılan bu şiir dinletisi muhteşem bir görsellik ve duygu yoğunluğu ile izleyenlere büyülü dakikalar yaşattı.

BİLGİ YARIŞMASI

Bir yıl boyunca öğrendik. Öğrendiklerimizi de bir yarışmayla gözler önüne serdik. 2 Mart 2007 tarihinde 9. sınıflar arasında düzenlediğimiz bilgi yarışmasında heyecan dorukta idi. Öğrencilerimiz kendilerine yöneltilen soruları dikkatle dinlediler ve cevapladılar. Yarışmacı grupların, soruları tartışırken yaşadıkları heyecan ve telaş görülmeye değerdi.
Yarışma sonucunda öğrencilerimiz soruların birçoğunu doğru yanıtladılar. Ama bu bir yarışmaydı ve içlerinden bir grup birinci oldu. Ancak yarışma cesareti gösterdikleri, bilgilerini tüm konuklar önünde sergiledikleri, o heyecanı yaşadıkları ve yaşattıkları için tüm öğrencilerimiz gönüllerimizde birinci oldular.

Etiketler:evrensel kolej, kolej, özel okul, okul, kulüpler