EVRENSEL CARIBOU MATEMATİK OLİMPİYATLARINDA ŞAMPİYON 2 ÖĞRENCİMİZ D...
Önyükleme

Evrensel Kolej Duyuru Detay

EVRENSEL CARIBOU MATEMATİK OLİMPİYATLARINDA ŞAMPİYON

2 ÖĞRENCİMİZ DÜNYA BİRİNCİSİ

Evrensel Kolej Öğrencileri Uluslararası Kanada Uluslararası Caribou Matematik Yarışmasında büyük başarı yakaladı. Öğrencilerin matematiği sevmeleri ve problem çözmeye yönelik keyifli vakit geçirmelerini amaçlayan, Kanada merkezli Uluslararası Caribou Matematik Yarışmasında 11. sınıf öğrencilerimizden Ahmet ERHAN AVCI ve Tulgar BATU ALAN dünya genelinde yaklaşık 70000 öğrencinin katıldığı yarışmada ALTIN MADALYA alarak DÜNYA BİRİNCİLİĞİ elde ettiler. Ayrıca öğrencimiz Ahmet ERHAN AVCI dünya genelinde tüm soruları en kısa sürede tamamlayarak en iyi öğrenci ödülüne layık görüldü. Evrensel KOLEJ bu başarısı ile dünya genelinde en iyi okul olma başarısını elde etti.

Dünya çapında düzenlenen ve İngilizce olarak gerçekleşen Kanada merkezli Uluslararası Caribou Matematik Yarışmasına katılan Evrensel KOLEJ öğrencileri, başarılarıyla bizleri bir kez daha gururlandırdılar. Okulumuzdan yarışmaya katılan 8 öğrencimiz %10’luk dilime girerek ülkemizi temsil etmeye hak kazandılar.

İşte başarı yakalayan öğrencilerimiz;

 

İsim

 

Kategori

 

% DİLİM

Ahmet Erhan Avcı

11*12

DÜNYA BİRİNCİSİ (1/1814)

Tulgar Batu Alan

11*12

DÜNYA BİRİNCİSİ(1/1814)

Metehan Koçali

9*10

3%

Deniz Urkan

11*12

5%

Dilay Gedik

11*12

7%

Hazal Kaya

7*8

9%

Tarık Mete Acar

9*10

9%

Metehan Selvi

11*12

10%

Uluslararası düzenlenen bu yarışmada gösterdikleri üstün başarıdan dolayı dereceye giren öğrencileri Özel Evrensel Eğitim Kurumları Kurucusu Cavit GÜRSOY, Genel Müdürü Semra BÜYÜKAĞAOĞLU ve Proje Koordinatörü Bülent IŞIK kazandıkları üstün başarılardan dolayı kutladılar.

Öğrencilerimizi matematiğe olan ilgileri ve katılımlarından dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.


Paylaş:

Etiketler: evrensel kolej, caribou, matematik yarışması